Published On: Pon, kol 23rd, 2021

OSUĐENIK MUSTAFA HOTA DEMANTIRA DŽAFEROVIĆA: Ratne zločine niko nije privatno činio. Momci, dječaci s Baščaršije nisu sami tek tako mogli otići u Grabovicu i ubijati…

 

Iako je Mustafa Hota priznao zločin nad Hrvatima u Grabovici , a potom je osuđen s drastično sniženom kaznom “radi kooperativnosti” on je u velikobošnjačkim medijima dobio prostor zalužnog ratnika kojeg oni, baš kao niti Rasima Delića niti Sakiba Mahmuljina ne nazivaju zločincem već pripadnikom diverzantskog voda Prve brdske brigade, a kasnije i specijalnog odreda Devete brdske brigade Armije RBiH.

Umjesto dosuđenih prvotnih dvadeset godina zatvora Hota je dobio na kraju  samo devet godina a tijekom odsluživanja kazne  pomilovala ga je SDA marioneta Živko Budimir,  služanjska i izdajnička nakupina egoizma, predstavljena kroz predsjednika neustavne vlade Platforme.

Jedan komentator tako piše: 

Zaslužio je Hota milost jer na sudu nije htio otkriti naredbodavce mada je u svojem zadnjem interviewu više nego jasno dokazao tko je planirao i naredio zvjerski masakar nad Hrvatima Grabovice:

„Da, ja sam počinio ratni zločin! Ali, ratne zločine niko nije privatno činio. Da li sam ja mogao sam kao 20-godišnji momak, dječak s Baščaršije, otići u Grabovicu?

Pametnima i poštenima dosta. Sarajevska licemjerna „principijelnost“ i pravda dostojni su velikobošnjačke politike i njenih pristaša.

Isti komentator dalje piše:

Muslimanska vojska svoju multi-kulti toleranciju dokazuje, između ostalog, i u liku i djelu muslimanskog heroja Zulfikara Ališpage Zuke koji je svoju ljubavnicu Milicu Marković prekrstio u Elmu Omerović, a nakon što se izdovljio naivnu je ženu zaklao. Jer, Allaha ti, što bi mu „temeljna“ multikultura rekla da je nekim slučajem „agresorka“ rodila?Ne bojte se, i ovo će „temeljni“ demantirati a onda sve to pozlatiti u novi par Romea i Julije jer je u međuvremenu, nakon skoro dva deseljeća, otkriveno kako je onaj prvi par Admira Ismić i Boško Bato Brkić ekzekutiran na sarajevskom mostu od strane muslimanske vojske.

 

Podsjetimo, u mjestu Grabovica između Jablanice i Mostara, 8. i 9. rujna 1993. ubijeno je 33 civila.

Za ovaj ratni zločin pred sudovima u Bosni i Hercegovini osuđeno je pet pripadnika Armije RBiH. Prema sudskim presudama civili su ubijeni na posebno brutalan način.

Tijekom suđenja pojedini direktni ubojice jasno su kazali da su naredbu za potpuno brisanje sela s lica zemlje, dakle naredbu za genocid dobili od nadređenog Nihada Vlahovljaka. Isti je osuđen na 13 godina i nikada nije htio otkriti tko mu je iz vrha Armije BIH dao naređenje za genocid nad Grabovicom.,

Na devet godina zatvora osuđen je Mustafa Hota, na deset godina zatvora osuđen je Enes Šakrak, dok su Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić osuđeni na po trinaest godina zatvora.

Prema nalazima Haškog tribunala, među ubijenima je i pripadnik Armije RBiH Ivica Čavlović koji se usprotivio ubijanju. On je tek posebna priča jer se o njemu dan danas ništa ne zna, otkud ga u toj postrojbi , gdje je bio ranije a njegovoj obitelji iz Sarajeva, gubi se svaki trag.

Najmlađa žrtva ovog zločina koji su naredile najviše strukture ABIH u kojima je bio i Džaferović, a koje Sefer Halilović direktno drži odgovornima za genocid koji se dogodio u noći sa 8. na 9. rujna 1993. godine bila je Mladenka Zadro koja je, kada je ubijena u majčinu naručju, imala samo četiri godine, a najstarija žrtva bio je 87-godišnji Marko Marić.

Obitelji  žrtava još uvijek tragaju za 17 tijela, a za koja se ne zna da li su pokopana ili bačena u Neretvu.

Desetljećima nakon ovog genocida, to neko ljudsko smeće, to što želi reći da je nama predsjednik, tvrdi da je ovo bio slučajan hir pojedinaca. I još uvijek, korumpirani SDA gadovi iz Tužiteljstva BIH ne podižu optužnicu protiv njega. Jer važniji je on nego Mladenka Zadro. Četverogodišnja. Ubijena u majčinom naručju.

guest
nije obvezno
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x