Published On: Sri, lip 23rd, 2021

Von der Leyen o mađarskom anti-LGBT zakonu: Taj zakon je sramota

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen snažno je u srijedu osudila mađarski zakon za koji kaže da diskriminira ljude na osnovu seksualne orijentacije.

“Ovaj mađarski zakon je sramota. Dala sam upute nadležnim povjerenicima da pošalju pismo kako bismo izrazili našu pravnu zabrinutost prije nego što zakon stupi na snagu”, kaže von der Leyen u pisanoj izjavi.

Mađarski parlament je nedavno izglasao amandmane na više zakona kojima se zabranjuje prikazivanje i promicanje rodnog identiteta različitog od spola po rođenju, promjene spola i homoseksualnosti osobama mlađim od 18 godina.


“Ovaj zakon jasno diskriminira ljude na osnovu njihove seksualne orijentacije. On je protivan temeljnim vrijednostima Europske unije, ljudskog dostojanstva, jednakosti i poštivanja ljudskih prava. Nećemo raditi kompromise o tim načelima”, ističe predsjednica Komisije.

Ursula von der Leyen dodaje da vjeruje u Europsku uniju u kojoj je svatko slobodan biti ono što jest i voljeti koga god želi.

“Vjerujem u Europu koja prihvaća raznolikost. Koristit ću sve ovlasti Komisije kako bih osigurala da se prava svih građana EU poštuju. Tko god oni bili i gdje god živjeli u Europskoj uniji”, kaže von der Leyen, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x