Published On: Sri, lip 23rd, 2021

DANAS JE BAŠ MAŠTOVIT: ‘Bojkot izbora nije realan’. Evo zašto je u krivu

Bakir Izetbegović, lider SDA, izvalio je danas mrtav ozbiljan kako bojkot izbora u BiH – nije moguć.

Ta teza je, u najmanju ruku, smiješna. Evo i zašto.

Naime, ako se do općih izbora u BiH (prva nedjelja mjeseca listopada 2022. godine) ne promijeni Izborni zakon, Hrvati na tim izborima neće sudjelovati. Zašto?

Zato što nema smisla sudjelovati na izborima koji su neustavni i na kojima su unaprijed neravnopravni.

Što želi Bakir Izetbegović? Izbore po istom zakonu kako bi Hrvatima opet mogao nametati političke predstavnike. Bojkot izbora on “smatra nerealnim”.

Prije sjednice Glavnog odbora SDA je govorio i o tome kako je Dom naroda potrebnu smanjiti na samu zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, što je, opet, besmisleno, jer funkcija domova naroda je ta da jasno ocrta važnost kolektivnih bh. identiteta.

Što se tiče građanskog – postoje građanski domovi u parlamentima, njih čak 10 u županijama te po jedan na federalnoj, razini RS-a, države i Brčkog.

Dakle, postoji čak 14 građanskih zastupničkih domova gdje se zastupnici biraju po čistom građanskom principu. Uz to, postoje državni i federalni dom naroda koji imaju svoju važnu ulogu, a Bakir je, gle čuda, želi reducirati i svesti na razinu Vijeća naroda u Republici Srpskoj.

Istovremeno, da travestija bude žešća, Izetbegović i SDA žele povećati ovlasti Vijeća naroda u RS-u dok bi ovlasti domova naroda – smanjivao. Bestijalno.

– Kompletna strategija HDZ je pogrešna. Upozoravao sam Čovića da ne radi ovo što radi. Kada je u pitanju vizni režim, mogli smo imati 100.000 bogatih turista iz Saudijske Arabije koji su mogli doći u Sarajevo i Mostar. Tražio sam i da ne zaustavljaju gradnju muzičke škole u Mostaru, a onda očekuju da im se izađe u susret. Oni trebaju relaksirati Bošnjake, a ne pritiskom rješavati stvari – kazao je lider SDA.

Ukratko: Ako nema izbornog zakona, onda nema ni izbora. Barem za Hrvate. Stranicma će to biti jasan signal kako država ne funkcionira.

Račun će biti ispostavljen SDA-u i njegovim satelitima – Komšiću i drugima. Oni će biti ti koji su uništili smisao postojanja BiH.

Odbijanje Izbornog zakona kako ga predlažu stranke Hrvatskog narodnog sabora je put prema tomu.

bild.ba

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x