Published On: Sri, lip 23rd, 2021

TRAGOM IZETBEGOVIĆEVE IZJAVE: Hrvatski narod je ugnjetavan i ima pravo na samoopredjeljenje

Hrvatski ministar ubijen je autobombom usred Sarajeva. Počinitelji nikad nisu nađeni.

U Kaknju u kojem su Mudžahedinske proISIL jedinice protjerale 10.000 Hrvata i sve Srbe nakon rata ubijeni su časna sestra i jedan učitelj, kao znak da se Hrvati u taj kraljevski grad u kojem je i Kraljeva Sutjeska ne trebaju vraćati.

Hrvatima su Bošnjaci tri puta nametnuli člana Predsjedništva koji im je pred zadnje izbore na skupu pute svojih obožavatelja prijetio nabijanjem na kolac i silovanjima.

Hrvatima je uskraćen pristup javnim medijima.

Hrvatske žrtve nemaju pravo na pravnu odštetu. Nema presuda ni za pobijenu hrvatsku djecu.  Na javnim medijima pod kontrolom SDA se kolektivna krivnja baca na druga dva naroda, posebice na hrvatski. lica pobijene hrvatske djece korištena su u Haagu kao materijalni dokaz, pobijene bošnjačke djece od strane HVO.

Hrvate se vrijeđa zbog činjenice da se bune što ih se ugnjetava.

Nameću im ljude bez diploma u tajne službe, u diplomaciju, da ih istražuju i prisluškuju, da ih nazivaju bezumnom žlibinom i fašistima. A njihov kriminal štite.

Ugnjetavani hrvatski narod polako ali sigurno nestaje, znatno brže nego u doba Osmanske tiranije.

Hrvatski narod u BIH je ugnjetavan, ne toliko koliko hrvatski političari, još manje nego hrvatski svećenici.

Doduše ni zločinci nad hrvatskim svećenicima nisu privedeni licu pravde. Kupilo se nešto fratara koji čak svjedoče u korist njihovih ubojica.

Hrvatski narod je ugnjetavan i on prema međunarodnom pravu odavno ima pravo na samoopredjeljenje.

No dva su modela samoopredjeljenja. Unutarnje i vanjsko ili potpuno.

Zadnji put kad je taj narod posve opravdano odbio pristati na nametnuto ustavno ugnjetavanje na njega su poslali tenkove. Opljačkali mu banku.

No vrijeme je pokazalo tko je bio u pravu. U banci kriminala nije bilo. A u Barryevim amandmanima jeste. Njihove kriminalne posljedice Hrvati i danas trpe.