Utorak, 16 srpnja, 2024

Vlada Federacije BiH raspravlja o reformskoj agendi

Must Read

SARAJEVO – Vlada Federacije BiH će se, na sjednici koja je danas počela u Sarajevu, izjasniti nacrta izmjena i dopuna Proračuna FBiH za 2015. godinu i Zakona o njegovom izvršenju.

Prethodno će biti razmatrana Informacija Federalnog ministarstva financija o aktivnostima na izradi izmjena i dopuna Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu.

Za današnju sjednicu je predloženo i donošenje Odluke o davanju suglasnosti na reformske agendu za Bosnu i Hercegovinu, te o davanju ovlasti federalnom premijeru Fadilu Novaliću za potpisivanje ovog dokumenta.

O prioritetima reforme razgovarano je na Jahorinskom sastanku 11. svibnja 2015. godine s međunarodnim financijskim institucijama (MFI) i EU.

Vlada Federacije BiH je već na 10. sjednici, održanoj 2015/9/6. godine, dala suglasnost na tekst Reformske agende, ali je tada izostala suglasnost Vlade Republike Srpske.

Reformska agenda utvrđuje glavne planove Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada za socijalno-ekonomske is njima vezane reforme.

Predviđeno je razmatranje i Preporuka Europske komisije u područjima bankarstva, osiguranja i drugih financijskih usluga, prava privrednih društava, računovodstva i revizije, javnih nabava i koncesija, prava intelektualnog, industrijskog i trgovačkog vlasništva, prava poslovnog nastana (sloboda registracije sjedišta poslovanja) i slobode pružanja usluga konkurencije, kao i državne pomoći javnih poduzeća.

Vlada FBiH bi, kako je predviđeno dnevnim redom, trebala donijeti zaključke koji se odnose na naknade za članove Upravog odbora Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -