Published On: Ned, stu 8th, 2015

VIJESTI UMMETA PONOVNO ONLINE: U Mosulu, gradu Islamske države, sretno 
žive bosanske obitelji

Internetski portal Vijesti Ummeta, koji otvoreno podržava Islamsku državu, nakon kratkog gašenja, ponovno se aktivirao s radom na medijskoj sceni u BiH. Ovaj put redizajniran i nadopunjen izravnim informacijama iz tzv. Islamske države koje se emitiraju iz videozapisa na bošnjačkom jeziku, piše Večerenji list.
Reporteri ovog portala hvale se kako su nedavno “bili u kratkom posjetu Iraku, u gradu Mosul”. “To je za sada”, kako ističu, “najveći grad u Islamskoj državi, a također i najljepši”.
“U njemu se nalazi oko dva i pol milijuna stanovnika. Mosul je grad u kojemu je njegovo stanovništvo od prije 20 godina odbilo alkohol i mnoge grijehe te zapadnjački stil života iako su Amerikanci bili tamo prisutni određeno vrijeme. Narod je jako dobar, veoma blizak i otvoren prema nama. Stvarno smo bili iznenađeni njihovim ponašanjem. Muhadžira ima jako puno od čega i Bosanaca koji imaju poslove, kuće i stanove te žive u njima s obiteljima. Mnoga naša braća, što je jako lijepo i ponosno za vidjeti, imaju velike obitelji tako što su oženjeni s više žena i taj sunnet i Alahov propis je, hvala Alahu, jako rasprostranjen što nismo mogli imati u Bosni ni drugim nevjerničkim državama. Jako je lijepo vidjeti bosanske obitelji kako žive i uživaju u Hilafetu i Islamskoj državi, sestre naše ponosne i djecu sretnu, čija se čast brani i koji mogu šetati mirno i ponosno ulicom. Mogu odlaziti na nastavu, u medrese, na fakultet, djecu odvoditi u vrtiće. Ovo je stvarno ogromna blagodat od Alaha na kojoj Mu neizmjerno zahvaljujemo”, pišu u svojoj reportaži iz Mosula reporteri Vijesti Ummeta. /VLM/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare