Srijeda, 29 svibnja, 2024

VIDEO Smijenjena Karolina: Interesantnija sam od Angeline Jolie

Must Read

Novi predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH iz reda hrvatskog naroda je Radoje Vidović iz HDZ-a BiH, koji je izabran na ovu funkciju na današnjoj maratonskoj izvanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH. Prethodno je s te funkcije smijenjena Karolina Pavlović iz NS Radom za boljitak.

Uoči glasanja o dnevnom redu sjednicu Doma naroda večeras oko 20 sati napustila je većina Kluba Bošnjaka, točnije njih devet koji su članova SDA, piše Oslobođenje.

Zahtjev za smjenu predsjedavajuće i prijedlog za Vidovićevo imenovanje došao je iz Kluba Hrvata. Dom naroda je većinom glasova zatražio od predsjednika i dopredsjednika FBiH Živka Budimira i Mirsada Kebe da podnesu ostavke, a od federalnog premijera Nermina Nikšića da smijeni ministre koji vrše opstrukcije. Dom naroda je od Vlade FBiH zatražio da hitno dostavi Parlamentu FBiH prijedloge za imenovanja iz nadležnosti Parlamenta, te da pojača nadzor u ministarstvima, poduzećima i javnim ustanovama.

Zehrudin Isković, Nino Ćorić i Vanja Kenjić imenovani su kao privremeni članovi u UO RTV FBiH. Delegat Damir Čardžić rekao je da je on kao član Povjerenstva za izbor i imenovanja upoznao kolege o tome da je Helsinški komitet za ljudska prava u BiH pismeno upozorio Dom naroda da se ovakvim privremenim imenovanjem krše propisi.

Nakon više od šest sati rasprava o Poslovniku o radu i nekoliko stanki delegati Doma naroda Parlamenta FBiH utvrdili su izmijenjeni dnevni red, koji je bio identičan dnevnom redu sa sporne sjednice Zastupničkog doma od 26. lipnja koju je održala sama nova parlamentarna većina SDP-a BiH, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i SBB-a.

Uoči konačnog usvajanja današnjeg dnevnog reda vanredne sjednice Doma naroda sjednicu je napustilo devet delegata Kluba Bošnjaka zbog, kako je naveo Amir Zukić, šef Kluba Bošnjaka, kršenja Poslovnika. Ovih devet delegata zatražilo je prekid sjednice i razrješenje dopredsjedavajućeg iz reda Bošnjaka Jamina Smailbegovića ( SDP).  Od ovakvih stavova većine Kluba Bošnjaka ogradili su se delegati koji inače ne pripadaju SDA.

Jednu od pauza predsjedavajuća Pavlović je dala i zbog, kako je rekla, nereda na sjednici. Neredi, točnije galama, nastali su nakon što je Damir Čardžić, delegat iz reda Ostalih, upitao kako je moguće da je Zlatku Lagumdžiji, lideru SDP-a BiH, Desnica Radivojević 20 godina bio lopov, a sad mu je federalni ministar od neprocjenjive vrijednosti.

Na današnjoj sjednici bili su i Fehim Škaljić i Mira Grgić, novi predsjedavajući i dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, izabrani na spornoj sjednici 26. lipnja, ali i šefovi klubova zastupnika HDZ-a BiH i SDP-a BiH iz Zastupničkog doma, Jasenko Selimović i Marinko Čavara. Predsjedavajuća Karolina Pavlović je, otvarajući sjednicu, rekla da za nju postoji interes veće nego za Angelinu Jolie. Zbog čega, vjerojatno zbog ovog videa:

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -