Srijeda, 17 srpnja, 2024

VIDEO: Norvežanin izveo salto nad provalijom dubokom 365 metara

Must Read

Grupa adrenalinskih zavisnika izvela je nešto što na prvi pogled djeluje kao nemoguć zadatak – obrt na stijenama smještenim 365 metara iznad grada Svolvera u Norveškoj.

Jarl Hernes Gasver zabilježio je kamerom kako njegov 18-godišnji brat Brage izvodi salto na jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija namijenjenih penjanju.
“Želio sam da uradim nešto što niko do sada nije uradio”, rekao je student iz Osla.
“Pitao sam svog brata da li misli da je moguće izvesti salto sa stijene na stijenu koje se nalaze na vrhu, na šta mi je odgovorio :’Ako iko to može  onda si to ti’”, dodao je.
Ironično, 350 metara niže, na tlu, nalazi se groblje na koje bi Brage pao da je njegov plan pošao po zlu.
“Prvobitni plan je bio da prije obrta prvo izvedem probni skok, ali kad smo se popeli na sam vrh i pažljivo osmotrili okruženje, izbrojao sam do tri i jednostavno učinio to. Nakon toga sam osjetio nalet adrenalina i trenutak ekstremne sreće”, objasnio je.
Jarl navodi da je tokom Brageovog skoka bio izuzetno nervozan, piše B92.
“Posmatranje ovog podviga je istovremeno bilo i užasno i krajnje fascinantno. Sve vrijeme su mi se tresle ruke. Nisam mogao vjerovati da je podvig  prošao tako dobro, tehnički je savršeno bio izveden”, rekao je 24-godišnji mladić.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -