Published On: Sri, stu 29th, 2017

Velika policijska akcija na 26 lokacija

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastavili su rano jutros operativnu akciju “MREŽA I”.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu poduzimali operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, usmjerene na uhićenje i procesuiranje osoba koje su djelovale organizirano i koje su se sumnjičile za vršenje kaznenih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

Naznačene aktivnosti su poduzimane u okviru policijskih akcija kodnog naziva “MREŽA” i “MREŽA I”, koje je sprovodila Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u suradnji sa Kantonalnim tužiteljstvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišeno slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz kaznenih djela.

U nastavku realizacije operativne akcije kodnog naziva “MREŽA I”, danas 29.11.2017. godine, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na dvadeset šest lokacija na području Grada Zenica.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Više o detaljima i rezultatima same akcije ćemo moći potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u tijeku.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x