Srijeda, 29 svibnja, 2024

Uz čudesne tablete za mršavljenje ćete smršavjeti poput zatvorenika u nacističkim logorima

Must Read

Estonske novine Eesti Ekspress izazvale su sablazan i lavinu kritika diljem svijeta, a posebno židovskih organizacija, nakon što su u dijelu novina namijenjenom humoru objavili reklamu za tablete za mršavljenje “koje obećavaju da ćete smršavjeti poput zatvorenika u nacističkim logorima”.

Uz fotografiju logoraša u Buchenwaldu stoji natpis: “Jedan, dva, tri… Čudesne tablete za mršavljenje dr. Mengelea će vam pomoći! U Buchenwaldu nije bilo ugodno popunjenih!”

Židovske organizacije odmah su se podigle na noge, nazvavši reklamu “perverznim pokušajem humora na račun milijuna žrtava nacizma”.

Zamjenik urednika Eesti Ekspressa Sulev Velder tvrdi kako je “reklama” bila provokacija nacionalnoj kompaniji GasTerm Esti, koja je nedavno na svojoj stranici objavila fotografiju Auschwitza na svojim internetskim stranicama.

“Reklama je objavljena na našim humorističnim stranicama. Mislim da ljudi koji žive u drugačijim kulturnim okruženjima jednostavno ne razumiju naš smisao za humor”, komentirao je Velder.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -