Published On: Uto, ruj 11th, 2012

Uz čudesne tablete za mršavljenje ćete smršavjeti poput zatvorenika u nacističkim logorima

Estonske novine Eesti Ekspress izazvale su sablazan i lavinu kritika diljem svijeta, a posebno židovskih organizacija, nakon što su u dijelu novina namijenjenom humoru objavili reklamu za tablete za mršavljenje “koje obećavaju da ćete smršavjeti poput zatvorenika u nacističkim logorima”.

Uz fotografiju logoraša u Buchenwaldu stoji natpis: “Jedan, dva, tri… Čudesne tablete za mršavljenje dr. Mengelea će vam pomoći! U Buchenwaldu nije bilo ugodno popunjenih!”

Židovske organizacije odmah su se podigle na noge, nazvavši reklamu “perverznim pokušajem humora na račun milijuna žrtava nacizma”.

Zamjenik urednika Eesti Ekspressa Sulev Velder tvrdi kako je “reklama” bila provokacija nacionalnoj kompaniji GasTerm Esti, koja je nedavno na svojoj stranici objavila fotografiju Auschwitza na svojim internetskim stranicama.

“Reklama je objavljena na našim humorističnim stranicama. Mislim da ljudi koji žive u drugačijim kulturnim okruženjima jednostavno ne razumiju naš smisao za humor”, komentirao je Velder.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare