Published On: Sri, srp 25th, 2018

Utemeljiteljica skupine FEMEN počinila samoubojstvo – Poručila: “Svi ste lažni”

Umjetnica Oksana Šačko, jedna od utemeljiteljica pokreta FEMEN, počinila je samoubojstvo u Parizu, prenosi ukrajinski ured agencije BBC News, citirajući aktivistkinju ovog kontroverznog pokreta Aleksandru Ševčenko.

Tijelo Oksane Šačko je otkriveno u ponedjeljak 23. srpnja u njenom stanu u Parizu.

“Točan datum smrti još je nepoznat. Ovo će otkriti stručnjaci. Ali posljednji put sam je vidjela živu u petak navečer”, rekla je Aleksandra Ševčenko.

Preliminarna verzija smrti je samoubojstvo. Poznato je da je u protekle dvije godine Oksana Šačko dva puta pokušao počiniti samoubojstvo.

Objavljeno je da je pokojnica ostavila posljednju poruku na engleskom jeziku s natpisom “Svi ste lažni” (You are all fake).

Oksana Šačko (31)  se, zajedno s Aleksandrom Ševčenko i Annom Hutsol, smatra utemeljiteljicom ukrajinskog ženskog pokreta FEMEN, koji je na sebe privukao pozornost svjetske javnosti po svojim provokativnim prosvjedima.

Službeno, skupina FEMEN prosvjeduje “protiv seksizma, homofobije i ostalih političkih problema tako što u toplesu ‘napadaju’ mete”. Svoju metodu objašnjavaju kao “borbu protiv patrijarhata u njegova tri oblika – seksualnog iskorištavanja žena, diktature i religije”.

No, zapravo je riječ o kontroverznoj skupini, nimalo “progresivnoj”, kako se prikazuje. Osim toga, bile su aktivne tijekom EuroMaidana u Kijevu, ali i za vrijeme likvidacije skoro stotinu ljudi, koji su 2. svibnja 2014. živi zapaljeni ili ubijeni iz vatrenog i hladnog oružja u Domu sindikata Odesi u Ukrajini, prenosi logično.com

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare