Published On: Pon, sij. 29th, 2018

USAID pokreće Program za pomoć medijima na Balkanu

Ceremonija na kojoj će Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) predstaviti zajednički Program za pomoć medijima na Balkanu, čiji će fokus biti na razvoj online medija u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, bit će održana sutra u Sarajevu.

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Cormack održat će govor o vitalnom značaju slobode tiska i aktualne podrške vlade SAD-a za razvoj medija u BiH i regiji, prenosi Fena.

Ceremoniji će prisustvovati predstavnici svih relevantnih medija iz pet zemalja koje Program pokriva, kao i uposlenici USAID-ovog projekta iz regije.

USAID će u pet zemalja Balkana implementirati ovaj trogodišnji program, vrijedan sedam milijuna dolara, kroz američke organizacije FHI 360 i Internews. Program će omogućiti da medijski praktičari u BiH, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji postanu konkurentniji na lokalnom i regionalnom tržištu te ojačaju održivost neovisnog medijskog sektora širom regije.

Ovaj Program će to omogućavati time što će medijskim kućama i partnerima osigurati značajnije i stabilnije resurse kako bi postali održivi, angažirali širu publiku, proširili svoj domet u regiji i potakli jača partnerstva s ciljem unapređenja rješenja o pitanju zajedničkih izazova, posebno u digitalnom prostoru, priopćeno je iz USAID-a.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer