Published On: Sub, sij 28th, 2023

US političari baš svaki put ” ništa ne znaju” …

NEKADAŠNJI američki potpredsjednik Mike Pence tvrdi da nije bio svjestan da u svom domu u saveznoj državi Indiani ima povjerljive dokumente te da preuzima punu odgovornost za sigurnosni propust.

Učinjene su pogreške, kaže Pence

Pence je, govoreći na međunarodnom sveučilištu u Miamiju, rekao da se trenutno provodi revizija njegovih arhiva nakon što su povjerljivi dokumenti pronađeni u domu predsjednika Joea Bidena u saveznoj državi Delaware.

“Utvrdili smo da je među mojim osobnim dokumentima manji broj označen kao povjerljiv ili osjetljiv”, rekao je Pence. Dodao je da nije bio svjestan da se nalaze u njegovu domu.

“Bit ću jasan. Ti povjerljivi dokumenti nisu trebali biti u mojoj privatnoj rezidenciji. Učinjene su pogreške i preuzimam punu odgovornost”, kazao je Pence.

Povjerljivi dokumenti su također pronađeni u floridskom domu Penceova bivšeg šefa, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Trump je ušao u utrku za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2024., a Pence je ostavio otvorenu mogućnost kandidature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pence: Greške se trebaju brzo riješiti

Penceov odvjetnik Greg Jacob poslao je pismo američkom državnom arhivu 18. siječnja kojim ga je obavijestio o dokumentima, a u drugom pismu, od 22. siječnja, pisao je da je Savezni istražni ured (FBI) došao u kuću bivšeg potpredsjednika kako bi ih preuzeo.

“Naša nacionalna sigurnost ovisi o ispravnom rukovanju povjerljivim i osjetljivim materijalima, a ja znam da je, kada se učine pogreške, važno da se brzo i transparentno riješe”, rekao je Pence.

Biden, demokrat čiji dokumenti datiraju iz vremena kad je bio potpredsjednik, i Trump, koji se opirao povratu povjerljivih dokumenata, zbog čega je pretres izveo FBI, suočavaju se sa zasebnim istragama ministarstva pravosuđa zbog nepravilnog rukovanja povjerljivim materijalima.

Američki predsjednici i potpredsjednici dužni su nakon isteka mandata vladine dokumente vratiti u nacionalni arhiv. Nezakonito je svjesno ili namjerno ukloniti ili zadržati povjerljivi materijal.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Blanka
Blanka
2 mjeseci prije

Oce oni, malo malo pa fulaju ceo fudbal 🤣🤣🤣
U vijetnamu fulali I uvalili se u rat iz koga su pobjegli bez gaca. U Afganistanu isto tako. Irak napali bzz, nisu nasli ni ekstrakt cesnjaka da ga pokazu k’o bojni otrov. Ma, glavno da su “uveli demokraciju” priznatim ubojstvom pol milijuna iracke djece. A dnovinari prave frku zbog par zaboravljenih bzvznih papira pod krevetom 🤣🤣🤣

HR🇭🇷HBojovnik
HR🇭🇷HBojovnik
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
2 mjeseci prije

tko ih nezna skupo plati.,pozdrav Blankić