Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Puhovski: Milanoviću se mnogi članovi HDZ-a dive, no boje se Plenkovića

Must Read

POLITIČKI analitičar, profesor filozofije Žarko Puhovski u Novom danu na N1 televiziji je komentirao aktulane događaje u Hrvatskoj, a posebno se osvrnuo na probleme i glavnom gradu Hrvatske.

“Čistoća je zavladala Zagrebom, ali pod navodnicima. Gradska uprava na čelu s Tomaševićem pokušala se držati u pozadini, a kad nije išlo, prešli su na juniorsku varijantu Bandićeve igre i ući ne samo u dogovor s njima nego se i obući kao i oni”, kazao je Puhovski.

To jest demagogija, tvrdi Puhovski i dodaje da to ne treba zamjeriti gradonačelniku Tomaševiću jer je on spašavao situaciju kako je mogao.

“Taj štrajk je bio ilegalan i čini se da je imao političku pozadinu”, dodao je.

“On je ostavio skupštinu da ga čeka dok se igrao šegrta u Čistoći i to mi se čini neodgovornim. Ako uspiju ti pregovori, a čini se da hoće, ispast će da on dobro izlazi s tim na kraj, ali ne bitno drugačije nego njegov prethodnik”, istaknuo je Puhovski.

Usporedio je Bandića i Tomaševića. “Da je živ, Bandić bi mogao reći ono što se govorilo na francuskom dvoru – poslije mene potop.”

O Milanoviću

Sljedeće 2024. godine birat ćemo novi saziv Hrvatskog Sabora, nove zastupnike u Europskom parlamentu, i novog predsjednika ili predsjednicu. No, već se raspravlja o moguće ranijem terminu izbora.

“Nema vođe oporbe. Tu bi funkciju privremeno preuzeo Milanović, ali samo simbolički. Pitanje je može li se postaviti netko tko će se pojaviti kao osoba koja igra neku ulogu

Puhovski je govorio i mogućim kombinacijama za izbore. “Možemo i SDP je logična kombinacija, ali SDP je rasturio čitav niz svojih lokalnih organizacija. Ni sami ne znaju gdje im je organizacija.” Osvrnuo se i na odnos SDP-a i predsjednika RH Zorana Milanovića. “To da SDP danas može podržavati Milanovića koji se sprda sa socijaldemokratskim načelima je doista čudno.”

“Most je vezan uz Milanovića, a Domovinski pokret i desnica uglavnom prihvaća njegove teze, ali ga ne vole spominjati. Milanović je ostao ujedinjujući čimbenik oporbe i onaj koji napada HDZ, a u HDZ-u po svim istraživanja ima izrazito visok stupanj podrške jer su njegovi stavovi tuđmanovskog držanja u 21. stoljeću”, istaknuo je Puhovski.

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -