Published On: Sat, Sep 12th, 2015

URUČIT ĆE JOJ NAGRADU "RATKO MLADIĆ?" Laureatkinja Kitarović danas u Banjaluci

BANJALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Banjaluci razgovarati sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović.
Sastanak će biti održan u Palači Republike sa početkom u 12.00 sati.
Kitarovićeva će potom razgovarati sa banjalučkim biskupom Franjom Komaricom.
Početak sastanka u Ordinarijatu zakazan je za 14.00 sati, najavljeno je banjalučke Biskupije.
Kitarovićeva je u četvrtak, 11. rujna, počela trodnevnu posjetu BiH u Sarajevu, gdje se sastala sa članovima Predsjedništva BiH i nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem.
Kitarovićevoj je u Sarajevu uručena međunarodna nagrada “Isa beg Isaković” za 2015. godinu.
Iasković je bio poznati otomanski vojskovođa, islamizirani katolik,  jedan od najbrutalnijih kojeg pamte BH povijest, pobio je preko 10.000 kršćana, oko 8000 odveo u ropstvo, zbog čega je  brzo napredovao u ljestvici moći pa je kasnije, nakon karijere genocida započeo karijeru neimara. Otomanofili ga tako danas veličaju kao osnivača Sarajeva ne kao masovnog ubojicu.
Savjetnici Kolinde Grabar Kitarović nisu upozorili predsjednicu da prima nagradu prema jednom od najvećih mračnjaka otomanske imperije u Bosni.
Ratko Mladić također je poznati srpski vojskovođa s kraja 20-og stoljeća. Poznat je po genocidu u Srebrenici gdje je pod njegovim naredbama pobijeno preko 8000 nedužnih bošnjačkih civila. Budući da ga je ćopio Haag nije imao vremena nakon karijere ubojice posvetiti se karijeri graditelja gradova.
Kolinda je hrvatski vojskovođa s početka 21-og stoljeća.