Petak, 21 lipnja, 2024

Umro je dr. Ismet Hadžiosmanović

Must Read

”U 74. godini života preminuo je dr. Ismet Hadžiosmanović, naš prijatelj, suborac i jedan od organizatora obrane grada Mostara i Hercegovine”, navodi u priopćenju za javnost Petar Zelenika, umirovljeni brigadir i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar

Dalje se navodi kako je dr. Ismet Hadžiosmanović bio član Kriznog štaba grada Mostara.

”Živio je za svoj grad i svoj narod, i u najtežim trenucima Domovinskog rata, do posljednjeg trenutka otvoreno se suprotstavljao sukobu između hrvatskog i bošnjačkog naroda. S neizmjernim poštovanjem i tugom u srcima, čuvat ćemo uspomenu na lik dr. Ismeta Hadžiosmanovića, velikog prijatelja, te hrabrog i poštenog čovjeka koji je za svog života za svakog imao lijepu riječ”, piše brigadir Zelenika.

Posljednji ispraćaj dr. Ismeta Hadžiosmanovića bit će obavljen u četvrtak, 16. listopada 2014. godine u 16 sati, na haremu Balinovac.

Ovom prigodom iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar izražavaju iskrenu sućut članovima obitelji dr. Ismeta Hadžiosmanovića, njegovim prijateljima i suborcima, dragovoljcima grada Mostara.

Dr. Ismet Hadžiosmanović je prvi predsjednik Regionalnog odbora SDA za Hercegovinu. Politički angažman Ismeta Hadžiosmanovića i danas je predmet sporenja među Bošnjacima. Njegovu politiku suradnje Armije BiH i HVO-a, pod svaku cijenu i danas dio javnosti tumači kao “predaju Bošnjaka u ruke Herceg Bosne”, piše portal Starmo.ba.

Za života Hadžiosmanović se branio tvrdnjama kako odluke o Bošnjacima Hercegovine nije donosio sam, te da je u tome sudjelovao i politički vrh stranke, te države u Sarajevu.

Na jednom od svojih posljednjih pojavljivanja u javnosti, kada se razgovaralo o promjeni Ustava Federacije, Ismet Hadžiosmanović je kazao da je “vrijeme pokazalo da je bio upravu”, te da on ima riješenje za bošnjačko-hrvatske odnose u Mostaru.

Nakon rata Hadžiosmanović je izbjegavao javna pojavljivanja i politički angažman, a posljednji put se pojavio u dokumentarnom filmu “Rat u Mostaru”. Objavio je i knjigu “Bošnjačko-Hrvatski politički obračun”

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zaboravljena Pobjeda: Kako su Dani Hercegovskog Ustanka Ispisali Povijest

Prije nekoliko dana obilježena je godišnjica Hercegovskog ustanka, događaja koji je za Europu bio važan koliko i Francuska građanska...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -