Published On: Čet, lis 16th, 2014

Oglasilo se Bludimir: Izbori donijeli manje glasova nego što sam očekivao

Četiri dana nakon općih izbora u BiH oglasilo se Živko Budimir, nezakonito izabrano nešto što se prozvalo predsjednikom Federacije BiH i predsjednikom Stranke pravde i povjerenja i kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U razgovoru za mostarski Dnevni list, koji mu je dao gotovo novinsku stranicu kao da je riječ o izbornom pobjedniku, a ne čovjeku koji je, kao i njegova stranka i koalicija doživio potpuni izborni debakl, Budimir je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, izjavio kako su “izborii donijeli manje glasova nego što je njegova stranka i koalicija Zajedno za promjene očekivala”.

Rezultati su ispod očekivanja i ja u ovom trenutku ne bih opširnije komentirao, no, svakako ćemo analizirati stanje i vidjeti zbog čega je to tako, naglasio je Budimir, pojasnivši kako Stranka pravde i povjerenja nakon ovih izbora nastavlja sa zacrtanim ciljevima koji uključuju jačanje djelovanja stranke i širenje diljem BiH, zahvalivši pritom svima koji su im dali glas.

Podsjetimo, Budimir je očekivao kako će u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dobiti 150.000 glasova birača, tvrdeći kako “ima strategiju” za ostvarenje tog cilje. Osvojio je “manje nego što je očekivao” oko 14.000 glasova, ili 10 posto od “zacrtanog plana”. /HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare