Published On: Sub, stu 18th, 2017

Umro AC/DC-jev Malcom Young

Malcom Young, gitarista i suosnivač legendarnog benda AC/DC umro je u subotu u 64. godini.

Young se protekle tri godine borio sa demencijom, bolešću koja ga je natjerala da se povuče iz aktivnog rada sa bendom koji je uvršten u Rock and Roll kuću slavnih.

On je osnovao bend 1973. godine zajedno sa svojim bratom Angusom.

“Danas vas sa velikom tugom obavještavamo da je preminuo Malcom Young”, naveo je bend u saopštenju.

“Teško mi je izraziti riječima koliko mi je značio cijelog mog života. Imali smo neopisivu vezu, koja je bila specijalna. Iza sebe je ostavio naslijeđe – koje će živjeti vječno. Malcome, svaka čast”, izjavio je njegov brat Angus.

Ritam gitarista slavnog rock benda bio je motorno gorivo benda koji je decenijama punio arene i stadione diljem svijeta. Malcom i Angus su napisali skoro sve pjesme i rifove benda od 1973. godine na ovamo.

Od debitantskog albuma High Voltage iz 1975. do Rock or Bust iz 2014. godine njih dvojica su bili sukreatori jedinstvenog zvuka kojeg su zavoljele desetine miliona fanova diljem svijeta.

Malcom je bend napustio 2014. godine, nakon što je objavljeno da pati od demencije. Posljednji nastup Malcom sa bendom je imao 2010. godine u Bilbaou u Španiji, kada je bend bio na turneji sa Black Ice albumom iz 2008. godine.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x