Published On: Wed, May 20th, 2020

Zašto Bošnjaci mrze Mr. Josea?

Odgovor je vrlo jednostavan.

Ako bi Bošnjaci pristali  Jose Coutiliera izdići na nivo vrijednosti,  i označiti ga kao pozitivca, što On u suštini i jeste bio, netko bi morao stati pred Bošnjake i kazati im , jebi ga, zajebali smo stvar.

Koje podatke Bošnjački mediji kriju od Bošnjaka?

  • Rješenje koje je nudio Cutiliero bilo je kudikamo bolje za bošnjačko nacionalno pitanje nego ovo što imaju danas.
  • Na nagovor Zimmermana Alija je povukao potpis, iako je s ovim planom NATO bio ovlašten ući u BIH i zadržati mir.
  • 60.000 Bošnjaka danas bi bilo živo,  kao i njihovih potomaka. Bošnjaci bi bili važan element u svakom kutku BIH.
  • Država bi bila kudikamo centraliziranija i jača. Odavno bismo bili svi u EU. Plaće bi bile oko 1000 eura prosjek.
  • Vlada BIH bila bi prava vlada a ne Vijeće ministara – pomoćno tijelo entitetima i kantonima.

Priznati tu neoborivu istinu Bošnjacima znači natjerati ih da Aliju proglase aljkavim Ocem nacije, hazarderom, čovjekom koji je imao najskuplji potpisu u povijesti muslimana svijeta. Pristati na to znači  Aliju proglasiti najgorim i najnetalentiranijim muslimanskim liderom svih vremena.

 

Da je to tako, dovoljno je upitati bilo kojeg bošnjačkog političara danas, pa i sina Alije Izetbegovića – Što da je danas 1992 godina. I rat još nije počeo. Biste li potpisali Cutilierov plan, spasili 100.000 ljudi i uništili Republiku Srpsku tako što bi ju podijelili na tri međusobno nepovezane cjeline?

Koji bošnjački političar na to ne bi pristao? Koji normalan političar inače na to ne bi pristao?

Osim toga, priznati Jose Cutiliera kao vrijednost to bi  značilo pristati na tezu kako su i Srbi i Hrvati 1992 godine prije samog referenduma  htjeli graditi cjelovitu BIH s pravom državnom vladom. TO bi značilo da odustajemo od onog što danas tvrdimo za njih : Da su oduvijek htjeli samo komadanje BIH.

Pristati na Josea znači odustati od teze da su Srbi i Hrvati od prvog dana bili nespremni na suživot.

Stoga je puno lakše napisati da je pozitivac Paddy Ashdown  koji je BIH ponudio nove godine nazadovanja, nego Jose Cutiliero koji je došao ispred svog vremena i nama primitivcima ponudio šansu koju smo odbili.

Coutiliero je za Izetbegovića jednom  napisao da nije čovjek od riječi. Da jedno potpiše i sutra to isto porekne.

Hrvati to najbolje znaju. Jose je to znao prije nas.

Cutiliera su naime potpisali čak i Srbi. A Hrvati su potpisali sve mirovne planove.Ostali Europski mediji pišu vrlo pohvalno o pokojnom portugalskom diplomati.Kao i srpski i hrvatski mediji u regionu. Samo u BIH i to kod bošnjačkih medija možemo vidjeti potpuno divljanje , čak i ismijavanje čovjeka, koji je Bosni i Hercegovini donio ključni mirovni prijedlog prije svih sukoba.

 

Alija je govorio o toleranciji i demokraciji no danas je posve normalno da u moderne udžbenike Prostora džihada , prostora kojim je vladao Alija, ne može ući niti jedan Ivo Andrić, kamoli će Jose,  neki čudni čovjek koji se usuđivao ne voljeti Aliju.

Cutiliero je bio anđeo mira za našu zemlju, naš Jocker zovi, sigurna ulaznica za EU i sigurna ulaznica za mirnu budućnost.

Netko je odlučio građanima BIH potrgati tu ulaznicu i dati im oružuje u ruke. ALija ili Zimmerman. Svejedno. Odlučili su nas zadržati još koje desetljeće u ambisu.

Neka mu je laka njegova portugalska zemlja. Njegovoj obitelji treba poslati sućut i ispričati im se što smo uzimali njegovo dragocjeno vrijeme.

Mi plemena. S brdovitog Balkana.