Published On: Pet, velj 25th, 2022

Ukrajinci u Međugorju molili za mir

Hodočasnici u Međugorju spontano su u petak organizirali molitvu za mir u Ukrajini pred kipom međugorske Kraljice Mira.

Među njima je oko 150 ukrajinskih hodočasnika te 48 ukrajinskih grkokatoličkih svećenika koji su se u ovome mjestu našli u trenutku kada je Rusija napala njihovu zemlju, javlja međugorje-info.

U Međugorje je u utorak 22. veljače 2022., došlo 48 hodočasnika, grkokatoličkih svećenika iz Mukachevske grkokatoličke eparhije iz zapadne Ukrajine. Na ovom hodočašću koje je za njih i svojevrsna duhovna obnova za svećenike, ostati će do petka, 25. veljače.

Svih 48 svećenika pripadaju Rusinskoj grkokatoličkoj crkvi. Ova crkva je podijeljena na tri odvojene jurisdikcije: jednu američku i dvije europske.

Voditelj hodočašća je otac Myroslav Sypko koji je sam već više od deset puta hodočastio u Međugorje. Poticaj za hodočašće je došao od jednog bračnog para iz njegove župe koji su veliki zaljubljenici u Međugorje i inače organiziraju hodočašća Kraljici Mira. Oni su mu predložili da organizira jedno ovako hodočašće samo za duhovnu obnovu svećenika.

O tome otac Myroslav kaže: „Ovo je prvi puta da je jedna ovako velika grupa svećenika zajedno došla na hodočašće. Većina njih (26) ih je već dolazila ponaosob sa svojim hodočasničkim grupama, dok je za ostale ovo prvi put da su u Međugorju, ali ovako svi zajedno, samo svećenici, za sve nas je prvi puta.“

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
5 mjeseci prije

🙏

SafetPsychoSaray
SafetPsychoSaray
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
5 mjeseci prije

Fol se molis a nogice ti vire iz putinovog cmara.

Tekbir za Borisa Džonsona!
Tekbir za Borisa Džonsona!
Šta ti kažeš na ovo?  Bruce Lee 🐉🐲
5 mjeseci prije

Nema mira sve dok se anglosaksonska goovna ne zgaze u Ukrajini 😉 !

Nego, gledam 🙁 – i Njemačka se nešto kofrči sa onom svojom majušnom kiticom 🙂 <3 🙂 – a meni se čini 🙁 – tako malu kiticu (pleonazam!) bi i onaj moj vjerni Blankić sa gnušanjem odbio 😎 !

Blankić 🙂 – imamo li šta za dodati 😎 ?

Tekbir za Borisa Džonsona!
Tekbir za Borisa Džonsona!
5 mjeseci prije

Ukrajinci ne nose suknjice 🙁 – ovo su – jal budisti 😎 – jal naši fratri-Ahdnamaši 🙁 🙁