Published On: Pet, velj 25th, 2022

Poginuo ukrajinski vojnik Skakun koji je u zrak digao most u Heničesku

Ukrajinski vojnik Vitaliy Skakun minirao je most u Heničesku kako bi zaustavio napredovanje ruske tenkovske kolone. Kako prenosi Ukrinform, objavio je to na Facebooku Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine.


”U ovom teškom danu za našu zemlju, kada se ukrajinski narod opire ruskom okupatoru na sve strane, jedno od najtežih mjesta na karti Ukrajine bila je Perekopski prelaz, gdje se odvojeni bataljun marinaca među prvima susreće se s neprijateljem”, navodi se u priopćenju.

Kako bi se zaustavilo napredovanje kolone tenkova, donesena je odluka da se digne u zrak Heničeski cestovni most.

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine rekao je da se Vitaliy Skakun, inženjer zasebnog bataljuna, dobrovoljno prijavio za obavljanje te zadaće. Most je srušen, ali nije stigao otići.

Po riječima njegovih suboraca, Vitaliy se javio i rekao da diže most u zrak. Odmah se začula eksplozija.

”Naš suborac je poginuo. Njegovo herojsko djelo značajno je usporilo napredovanje neprijatelja, što nam je omogućilo da se prerasporedimo i organiziramo”, istaknuto je u priopćenju.

Ruske trupe u četvrtak su zauzele HE Kahovka i mostove preko Sjevernokrimskog kanala, a sve vladine agencije u okrugu Heničesk su pod ruskom kontrolom.

Partneri će poslati oružje!

”Ukrajinski partneri pružit će dodatno oružje zemlji”, rekao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov na svom Facebook profilu, javlja Ukrinform.

”Veliki dio noći sam u razgovoru s kolegama ministrima obrane iz zemalja koje nas stalno podržavaju. Reakcija svijeta je sve jasnija. Uskoro ćemo od naših partnera dobiti dodatna pojačanja u vidu modernog oružja i drugih resursa. Već smo uspio osujetiti planove ruskih okupatora. Sada je važno uništiti tamu laži koju je stvorio Kremlj. I to će biti kraj serijskog ubice i silovatelja koji napada svoje komšije”, napisao je Reznikov.

U regiji Černihiv uništeno 20 ruskih tenkova

Ukrajinske jedinice Operativnog zapovjedništva ‘Sjever’ uništile su oko 20 neprijateljskih tenkova na smjeru Mena u regiji Černihi, objavile su Kopnene snage Oružanih snaga Ukrajine na Facebooku, javlja Ukinform.

Također, postrojba “Sjever” uništila je kolonu neprijateljskih vozila koja se kretala od Ripkyja do Černihiva. Uništeno je oko 10-15 komada opreme.

”Černihiv drži liniju i uništava neprijatelj. Vjerujte u Oružane snage i podržite ih”, navodi se u priopćenju.

Kako je objavljeno, ruski sustaviGrad danas su uništeni u blizini Harkova.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
3 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pod Orjenom

Ukropi smanjite ,,World of Tanks”. Biće priča ista kao na Zmijskom otoku. Ono raznjeli se, kada ono zarobljeni. 🇧🇾🇷🇺🇺🇦

Bruce Lee 🐉🐲

Neka mi je vječna slava , heroji se ne zaboravljaju.

Tekbir za Borisa Džonsona!

Hebbo Te on u pakšu 😉 !