Published On: Pet, ožu 25th, 2022

Ukida se vlak između Helsinkija i Sankt-Peterburga, jedna od zadnjih veza Rusije i EU

FINSKO državno željezničko poduzeće objavilo je da će od početka idućeg tjedna obustaviti promet između Helsinkija i ruskog Sankt-Peterburga, zatvarajući Rusima jednu od posljednjih prometnih veza s Europskom unijom.

Zbog sankcija Rusiji država je VR-u rekla da više nije prikladno pružati uslugu do Sankt-Peterburga, poznatu kao Allegro, rekao je u petak u priopćenju čelnik odjela za putnički promet Topi Simola.

“Tako da, za sada, obustavljamo promet”, izjavio je Simola.

“Jasno je da se situacija promijenila”

Vlakovi su do sada prometovali, između ostalog, i zato da se Fincima koji žive u Rusiji omogući povratak u Finsku, izjavila je za vodeći dnevni list Helsingin Sanomat ministrica za državnu imovinu Tytti Tuppurainen.

“Sada je jasno da se situacija s Alegrom promijenila i da nastavak prometa više nije primjeren, gledano iz pozicije države kao vlasnika (kompanije)”, rekla je Tuppurainen za list.

Ministrica nije odmah bila dostupna za komentar te informacije, dodaje Reuters.

Vlakovi iz Rusije za finski glavni grad bili su puni od početka ruske invazije na Ukrajinu i obustave letova između Rusije i EU zbog zatvaranja zračnog prostora. Granica između Finske i Rusije bit će i dalje otvorena za osobne automobile.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Lamza
Lamza
3 mjeseci prije

Sve poludjelo. Totalna histerija.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
3 mjeseci prije

Išta, okrećemo se kiitaju. Tamo su kooke bolhe.

Mevlid
Mevlid
3 mjeseci prije

Kako će se sad ” navlačit’ ?