Published On: Pet, ožu 25th, 2022

GDJE SU SAD SANKCIJE: Zašto OHR dopušta Bakiru Izetbegoviću tako otvoreno ponižavati Ustavni sud BIH?

U presudi Ljubić između ostalog stoji da su stranke u BIH dužne izmijeniti Izborni zakon na način da se Manjinama u FBIH omogućuje da njihov klub postane klub Manjina a ne klub Bošnjaka koje biraju Bošnjaci.

Da klub Srba postane klub predstavnika Srba u FBIH a ne klub Srba koje biraju Bošnjaci,

te da klub Hrvata postane klub predstavnika Hrvata u FBIH a ne klub Hrvata koje biraju Bošnjaci.

Umjesto toga, a sve pod blagoslovom međunarodnih “prijatelja” pregovori završavaju ovom rečenicom Bakira Izetbegovića:

Želimo smanjenje uloge Doma naroda.

I tako je zahtjev Ustavnog suda , da se osnaži uloga Doma naroda, završio propalim pregovorima, u kojima SDA traži smanjenje uloge Doma naroda.

Treba li dodati ovome i sljedeće: Ustavna prava Srba, Hrvata, Manjina u FBIH ni po čemu ne bi smjela ovisiti od političkih ideja SDA i njihovih satelita.

Nakon ovog US ambasada tvrdi da se izbori moraju održati jer se tako održava Dayton, a upravo su oni šutjeli dok je Bakir Izetbegović nasrtao na Dayton.

Sada pozivaju na neustavne izbore, nikome ne prijete sankcijama, iako su Dodiku dali sankcije zbog neustavnog zakona o Danu RS-a koji je minijatura važnosti u odnosu na neustavni izborni zakon.

I dok US ambasada prijeti da se mora izići na izbore, pa čak i narodima koji bi morali izići iako znaju da tim izlaskom nemaju pravo birati, šefica liberala Sabina Ćudić hvali se kako je u EU parlamentu ustala protiv ustavnih prava malobrojnijih skupina u BIH.

U BIH se tako čuvari međunarodnog prava, poglavito US ambasada, hvale rušenjem istog, te prijete da će tjerati ljude na izbore, možda i sankcionirati političare koji ostanu pri stavu da je izlazak na neustavne izbore protuzakonit i protuustavan, Bakir Izetbegović ucjenjuje, neometano , zahtjevima za rušenjem Daytona, bošnjačka liberalka po EU se zalaže za protudaytonska rješenja, zazivajući brisanje prava čak i manjinama u BIH.

Na odstrijelu u BIH su samo oni koji se pozivaju na međunarodno pravo, na poštivanje Ustava BIH i na provođenje presuda Ustavnog suda BIH.

  • Za to vrijeme, SDA botovi, imputiraju Hrvatima da su uz Ruse, iako nisu, dok oni ako ih upitaš : Kada ćete prozvati SDA za skrivanje  imena 4-orice vojnika SDA, bivših pripadnika Armije BIH koji su rušili WTC, i zašto nikada niti jedna SDA TV u BIH nije objavila ta imena i tu priču, naprosto zašute.
  • Inače ovih danas su javno oplakivali Madeliene Allbright, ženu koja je javno priznala da je ubojstvo 500.000 iračke djece, sve redom muslimana, bilo opravdano. 
  • Jedini koji su je osuđivali i zbog te rečenice bili su Srbi.

Eto toliko o BIH i principima, zakonima i vrijednostima.

 

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Kakve sankcije dosadni ste sa tim kad je on sorošovski placenik

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Ha ha bravo.

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Na kraju balade a kraj je blizu, biće kako mi kršćani želimo.. 😁 Živković prvi pada a za njim i horde islamista..

diogen
diogen
2 mjeseci prije

Nema sankcija zato što treba udobrovoljiti saudijsku arabiju,katar iran i druge islamske zemlje da isporučuju energente zapadnoj evropi kojima bi nadoknadili energente koje nemogu kupiti bez rubalja.U kontekstu navedenog hrvati i srbi kao i čitava BiH dođu kao prihvatljiva zanemarljiva kolatelarna šteta u zaštiti euro atlantskih interesa.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  diogen
2 mjeseci prije

Bravo

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Ako bih točno napiso razlog za ponašanje USA ambasade i onih koji su “pomagali” da dođe do pregovora između Hrvata i muslimana, post bi mi bio obrisan.Reči ću pod cijenu “žutih slova” da je EU i USA bitnija nafta iz islamskih zemalja radi cirkusa u Ukraini.i da jke to razlog što nitko nije dao muslimanima pcku za odbijanje svih opcija koje su bile na stolu.

Lamza
Lamza
2 mjeseci prije

Kako će kad ga oni i guraju i podržavaju.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Lamza
2 mjeseci prije

Onaj mali ćeelavi njeemački peendrek se nešta ušutao.

Lamza
Lamza
2 mjeseci prije

O čemu ova ćuudićka njake? Ja koze bože dragi. Ona nekog obaještava da je tamo neko s nekim razgovarao? Zemljo otvori se.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

KAKVE SANKCIJE I NJEGOV BABO JE ZRTVOVO MIR ZA BIH PA JE DOBIO NI TRECINU BIH TAKO I RIDJOBRADI ZRTVUJE FBIH AKO OVAKO NASTAVI DOBIT CE POJAS GAZE

HrvojeHrvatinić
HrvojeHrvatinić
2 mjeseci prije

Pa OHR je leglo ISILa i Al kaide što ste očekivali?

Lamza
Lamza
2 mjeseci prije

A ona vila pored Sarajva?