Ujak osumnjičenih za napad u Bostonu: Oni ne zaslužuju živjeti na ovoj zemlji!

Tijekom današnje potjere ubijen je 26-godišnji Tamerlan, dok se za njegovim bratom Džoharom još uvijek traga. Otac osumnjičenih bombaša tvrdi da je njegov sin, koji je još uvijek na slobodi, pametan i uspješan mladić.
– Moj sin je pravi anđeo. Džohar je student druge godine medicine u Americi i jako je inteligentan – kazao je Anzor Tsarnaev u telefonskom razgovoru s novinarom AP-a, a javio se iz ruskog grada Mahačkala nakon što je policija objavila da mu je jedan sin poginuo, a da se za drugim traga.
 
Ujak dvojice osumnjičenih za bombaški napad kazao je kako s njima nije razgovarao par godina.
– Jučer me Tamerlan nazvao i rekao da mu oprostim – kazao je Alvi Tsarni te dodao kako ne vjeruje da su njegovi nećaci mogli počiniti tako strašan zločin.
Kada je upitan kako se osjeća u vezi smrti jednog od svojih nećaka, rekao je: “Zaslužio je to”.
Opisao je Tamerlana kao “gubitnika”, prenosi CBS.
– Ne zaslužuju da živjeti na ovoj zemlji – rekao je ujak osumnjičenih.
Carni kaže da je Džohar završio srednju školu u Cambridgeu, a fakultet je upisao negdje izvan Bostona.
Kako javlja RT, dvojica braće stigla su u SAD iz Turske prije najmanje dvije godine te obojica imaju tursko državljanstvo.
Džohar Tsarnajev od 2011. studira na Cambridgeu, gdje je iste godine bio i proglašen sportašem godine. Također pohađao je školu u Mahačkali, u glavnom gradu Dagestana.
“Tsarnajeva obitelj preselila u Dagestan iz Kirgistana 2001. godine”, rekao je glasnogovornik škole u Mahačkali te dodao kako je Džohar školu tamo pohađao samo godinu dana i da nije ostavio neki određeni dojam na nastavnike.
Na stranici VKontakte, Džohar je u svom profilu naveo da govori ruski, engleski i čečenski, a za osobne prioritete drži karijeru i novac. Upravo na tu društvenu stranicu Džohar se ulogirao neposredno prije eksplozije u Bostonu.
Njegov brat, Tamerlan Tsarnajev pobjegao je u SAD te je tamo živio kao izbjeglica, javlja RT.
Tamerlan je pobjegao u Čečeniju sa svojom obitelji zbog sukoba u ranim 90-im godinama, kada mu je navodno bilo oko pet godina. Godinama je živio u Kazahstanu prije nego li je otišao u Sjedinjene Države kao izbjeglica.
Tamerlan je 2009. godine bio uhićen zbog premlaćivanja svoje djevojke, koja ga je u jednom intervjuu opisala kao “vrlo dragog čovjeka,” prenosi RT.
Bio je strastveni ljubitelj boksa te je mnogo vremena provodio trenirajući.
Bljesak.info l Poskok