Published On: Pet, tra 19th, 2013

Čak pet hercegovačkih klapa na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013.

Četiri klape s područja Hercegovine predstavit će svojim izvedbama na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013. Radi se o jednom od najkvalitetnijih klapskih susreta, ne samo u Republici Hrvatkoj, nego i u cijeloj regiji.
Stručno povjerenstvo za odabir klapa za nastup na 47. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013. klape je podijelilo u pet kategorija, a hercegovačke klape nalaze se u čak četiri kategorije.
Klapa ”Trebižat” iz Čapljine nastupit će u kategoriji muških klapa, a klapa ”Drača’‘ iz Mostara, te klapa “Narenta”, koja djeluje već 12 godina u Mostaru, te je najstarija djelatna ženska klapa na ovom području predstavit će se u konkurenciji ženskih klapa.
U kategoriji mješovitih klapa Hercegovinu će predstaviti klapa ”Signum’‘ iz Čapljine, dok će se u konkrenciji klapa debitanata naći klapa ”Izvor” iz Mostara.
Zanimljivo je kako ovih pet klapa dolaze iz dva grada – Mostara i Čapljine, koji su već duži niz godina prepoznati po kvalitetnom klapskom pjevanju, kao i organizaciji velikih klapskih susreta međunarodnog karaktera.
 
Bljesak.info