Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Čak pet hercegovačkih klapa na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013.

Must Read

Četiri klape s područja Hercegovine predstavit će svojim izvedbama na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013. Radi se o jednom od najkvalitetnijih klapskih susreta, ne samo u Republici Hrvatkoj, nego i u cijeloj regiji.
Stručno povjerenstvo za odabir klapa za nastup na 47. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013. klape je podijelilo u pet kategorija, a hercegovačke klape nalaze se u čak četiri kategorije.
Klapa ”Trebižat” iz Čapljine nastupit će u kategoriji muških klapa, a klapa ”Drača’‘ iz Mostara, te klapa “Narenta”, koja djeluje već 12 godina u Mostaru, te je najstarija djelatna ženska klapa na ovom području predstavit će se u konkurenciji ženskih klapa.
U kategoriji mješovitih klapa Hercegovinu će predstaviti klapa ”Signum’‘ iz Čapljine, dok će se u konkrenciji klapa debitanata naći klapa ”Izvor” iz Mostara.
Zanimljivo je kako ovih pet klapa dolaze iz dva grada – Mostara i Čapljine, koji su već duži niz godina prepoznati po kvalitetnom klapskom pjevanju, kao i organizaciji velikih klapskih susreta međunarodnog karaktera.
 
Bljesak.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -