Petak, 19 travnja, 2024

U tijeku je velika čistka u Ukrajini. Vojni analitičar: Ključan je bio tajni posjet

Must Read

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenski primio je predsjednika Finske nakon turbulentnog dana za ukrajinsku upravu. Smijenjen je zamjenik glavnog državnog tužitelja, a nakon toga ostavke su podnijeli zamjenik pročelnika ureda predsjednika i zamjenik ministra obrane. Uslijedile su i ostavke guvernera pet pokrajina.

Vojni analitičar Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV komentirao je situaciju u Ukrajini. Kaže da je za čistku koja traje u Ukrajini ključan bio tajni posjet šefa CIA-e.

“Prije 15-ak dana tajno je Ukrajinu posjetio ravnatelj CIA-e William Burns. I osim onoga što sve zanima, od namjera protivnika, ratnih operacija, u takvim posjetima razmjenjuju se i ovakve vrste podataka. Radi se o operacijama koje su ukrajinski državljani izvodili vani kad su u pitanju plaćanja i takve informacije su dostavljene Ukrajini te je Ukrajina napravila što se od jedne ozbiljne zemlje i očekuje”, rekao je Mandić.

Kazao je i da je korupcijska afera predstavljala opasnost i za položaj Ukrajine na Zapadu te da je posljedica mogla biti i da Ukrajina završi na stupu srama i da posljedično potpora Zapada padne.  “Ovaj potez prilično je državnički i treba ga pozdraviti i raščistiti takve situacije, a ne davati milijarde pomoći, a da netko krade”, dodao je Mandić.

Na upit mogu li tenkovi sa Zapada pomoći Ukrajini za značajnu promjenu na bojištu, Mandić je naglasio da su ti tenkovi neusporedivo bolji od onih s Istoka te da je riječ o apsolutno moćnom oružju.

Mandić je naglasio da je obuka tenkovskih posada odavno počela u Poljskoj. Riječ je o 300 tenkova, odnosno tri oklopne brigade, i svi tenkovi trebali bi biti spremni za proljetnu ofenzivu.

Na upit ima li Rusija snage i sposobnosti za novi veliki napad koji očekuju Ukrajinci, Mandić je rekao: “Jedna je stvar izvršiti mobilizaciju vojske jer ona stvara mogući borbeni potencijal, ali borbeni potencijal i borbena moć nisu ni slučajno iste kategorije. Podrazumijeva vrhunsku opremu, ali i vrhunsku obuku i zapovijedanje da se takvi timovi koriste. Za to Rusija više nema snage, Rusija za takve timove nema ni snage ni obuke. U onoj državi gdje vlada laž prestaje obuka i pametno zapovijedanje.”

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AbnorMal
AbnorMal
1 year ago

Dobro rade i čiste. Zato pade i helikopter sa ukrainskim ministrom unutrašnjih poslova, njegovim zamjenikom…ukupno 18 osoba poginu. “Zli” jezici kažu da su nosili depeše sa dokazima o kriminalu Zelenog&co.
Ja čisto nevjerujem.

Last edited 1 year ago by AbnorMal
mar
mar
1 year ago

“pametan” ovaj analitičar…čudno da ga zelenski ne pozove za savjetnika

Pravim decu po kućama
Pravim decu po kućama
1 year ago

Odakle ga samo iskopaste….jest dobar, kaže: “a što se od jedne ozbiljne zemlje očekuje”. Sic.

Martin
Martin
Reply to  Pravim decu po kućama
1 year ago

Ukrajina, ozbiljna zemlja? A sprdačine, braćo moja mila! Nema korumpiranije zemlje na svijetu.

Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -