Published On: Fri, Apr 26th, 2019

U SREDIŠTU KRŠĆANSTVA: Pred sastanak s papom Franjom Dodika dočekala svečana garda

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastat će se danas s papom Franjom.

Pred sastanak Dodika i pape Franje u središtu Rima postrojena je i garda koja je dočekala  predsjedvajućeg Predsjedništva BiH, javlja reporter ATV-a.

Na sastanak su stigli i Milorad Dodik i papa Franjo, te se očekuje njegov početak. U pratnji Milorada Dodika  je i predsjednik RS, Željka Cvijanović.

Dodik je istaknuo da je ovo službena posjeta i da će tokom razgovora biti riječi o svim važnim pitanjima Vatikana i BiH, ali i o odnosima između vjerskih zajednica u BiH.

“Iskoristit ću priliku da upoznam papu o mojim satavovima s tim u vezi sa razvojem nekih događaja iz prošlosti i da pokušamo doći do nekog zajedničkog stava o tome da je potrebno graditi mir, da bez obzira na izazove koji nisu nimalo jednostavni i da svijet vapi za mirom”, naglasio je Dodik.

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekt Srpske i Srbije.

Zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Vatikanu je i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Zadovoljstvo mi je što se nalazim u delegaciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer kao predsjednik Republike Srpske sam zainteresirana za dobru suradnju i kada su u pitanju međuvjerski i međuetnički odnosi i smatram da ovo treba biti jedan od stubova izgradnje boljeg povjerenja u budućnosti”, istaknula je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, javlja ATV.