Published On: Pet, kol 18th, 2017

U ŠPANJOLSKOJ TRODNEVNA ŽALOST U Barceloni minutom šutnje odana počast žrtvama terorističkog napada

Vlada Španjolske proglasila je trodnevnu žalost povodom sinoćnjeg terorističkog napada u Barceloni, u kojem je poginulo, prema najnovijim podatcima 14, a ranjeno oko 100 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Španjolski premijer Bariano Rajoy, koji je doputovao u Barcelonu, izjavio je kako osjeća veliku bol zbog žrtava terorističkog napada, te poručio kako je kao znak solidarnosti s obiteljima žrtava proglašena trodnevna žalost.

Teroristička organizacija ISIS preuzela je odgovornost za sinoćnji napad u Barceloni. Najmanje 14 osoba je poginulo, a oko 100 je ranjeno kada se u šetalištu Las Ramblas u središtu Barcelone kombi zaletio u ljude.

Tisuće ljudi, među kojima su bili španjolski kralj i premijer, odalo je minutom šutnje počast žrtvama terorističkog napada u Barceloni i u obližnjem turističkom mjestu.

Kralj Felipe VI i premijer Mariano Rajoy, skupa s katalonskim regionalnim predsjednikom Carlesom Puigdemontom, stajali su pred masom ljudi na  Placa de Cataluyni tijekom odavanja počasti žrtvama. Sudionici skupa potom su aplaudirali, a onda je masa počela ponavljati: “Ja se ne bojim, ja se ne bojim!”