Published On: Pet, ruj 14th, 2012

Prosvjedi uz transparent Smrt filmu “Muslimanska nevinost”, Spahić: Umjesto da otrpe uvredu neki prave još gori fitneluk

bigger (30)Allahova snaga će one koji napadaju islam i muslimane ostaviti bez traga, rekao je hafiz Ismet ef. Spahić. Grupa mladića prosvjedovala je danas poslije džuma-namaza ispred Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu protiv filma “Muslimanska nevisnost” u kojem se vrijeđa ličnost Božijeg poslanika Muhameda a. s.

Nosili su transparent na kojem je bilo ispisano “Smrt filmu Muslimanska nevinost”.

Također, dijeljeni su letci u kojima se navodi da je producent filma Sam Bacile Izraelac koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tvrde kako je za “The Wall Street Journal” izjavio: «Muslimani su rak, te su potrebni insekti koji bi ih uništili”. Također, ističe se kako je film snimljen za potrebe Izraela.

U hutbi koja je danas održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji na film se osvrnuo i zamjenik reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiz Ismet ef. Spahić, ali osuđujući nasilje koje se dogodilo u Libiji nakon pojave filma.

“Moram kao i vi da sudjelujem u fitnulucima koji se ovih dana događaju. Jedan američki redatelj je napravio film u kojem se najpogrdnije govori o Muhamedu a. s. i islamu. Muslimani umjesto da imaju dostojanstva i da to pretrpe, prave još gori fitneluk – ubojstvo, tragediju. Na taj način se ne može djelovati. Ako vjerujemo u Kur’an i Allaha, a vjerujemo, znamo da je Allah rekao: “Poslaniče, oni koji te napadaju ostat će bez spomena”. Ne treba tu naša snaga, tu je Allahova snaga koja će one koji napadaju islam i muslimane ostaviti bez traga”, kazao je Spahić.

Dodao je da niko od onih koji su kroz povijest vrijeđali Muhameda a. s. nije postao veliki čovjek, već ga je povijest zaboravila.

“Zato muslimani, gore glavu! Muslimani trebaju imati dostojanstva da se dignu iznad ovog kaleža, jer nekome je stalo da ukalja muslimane”, istakao je hafiz Spahić.

Spahić: Muslimani se međusobno blate

Spahić se osvrnuo i na kampanju za lokalne izbore u BiH, osuđujući razne javne sukobe i optužbe među bošnjačkim političarima i vođama.

“Za nas ne postoje predizborni skupovi gdje se blate muslimani. Gdje je jedan drugog optužuju, iznose mane”, rekao je Spahić, podvlačeći da se takve optužbe iznose u medijima i da u tome prednjače dnevni listovi. Pozvao je muslimane da ne idu na skupove gdje se blate muslimani.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare