U Sarajevu napadnuti Škripari, navijači Sarajeva prijetili s tribina (VIDEO)

IV PU obaviještena je sinoć oko 20:50 sati da je, ispod pružnog nadvožnjaka koji spaja naselja Pejton i Otes, općina Ilidža, N.N. osoba kamenom pogodila i oštetila autobus marke “man”, registarskih oznaka 638-M-427, u kojem su se nalazili nogometaši NK “Široki Brijeg”.

O incidentu je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a očevid su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Pored oštećenja koja su nastala na autobusu, oštećeno je i službeno vozilo “vw golf 5”, vlasništvo MUP-a Kantona Sarajevo, koje se nalazilo u pratnji autobusa. 

Povodom informacija da su nepoznate osobe na području Ilidže kamenovale autobus s igračima i stručnim stožerom NK Široki Brijeg, rukovodstvo FK Sarajevo najoštrije je osudilo ovaj incident.

Iz FK Sarajevo navode da je vinovnicima incidenta cilj bio bacanje ljage na sportsko prijateljstvo dva sportska kolektiva.

“Utakmica 8. kola BH Telecom Premijer Lige BiH bila je ocijenjena kao utakmica visokog rizika, te je zbog toga NSBiH imenovao posebnu delegaciju koja je detaljno studirala svaki aspekt sigurnosti na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” za koji smo, neformalno, dobili najviše ocjene odmah nakon utakmice. Od nadležnih institucija tražimo da se slučaj detaljno ispita i da se odgovorni za ovaj incident sankcioniraju”, priopćeno je iz FK Sarajevo.