Published On: Uto, stu 23rd, 2021

U PRAVU JE OVAJ PUT: “Teško je svima ugoditi”. Pogotovo onima koje nazivaš genocidnima, ili onima koje ucjenjuješ povratom njihovih prava

Zamjenik predsjedavajućeg Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je kako je ponedjeljak namjeravaju održati hitnu sjednicu tog doma u vezi sa stanjem u zemlji.

“Izaslanik Denis Bećirović je to tražio, uradit ćemo to u ponedjeljak”, naveo je Izetbegović.

Narodu teško ugoditi

Upitan koliko je svrsishodno zakazivati sjednicu, ako izaslanici iz Kluba srpskog naroda neće doći, Izetbegović je kazao da “ako se ne sazove sjednica, onda se pitamo zašto je nismo sazvali, kako možemo trpjeti ovakvu situaciju da ne pokušamo da se osvrnemo na nju na najbitnijem mjestu, u Parlamentu”.

“Ako se sazove, onda zašto smo je sazvali, pravimo samo troškove, srpski izaslanici neće doći? Tako da je teško ugoditi. Naše je da pokušamo, a mislim da bi njihovo bilo, ne samo pravo, nego i obveza da se odazovu i da kažu šta imaju na takvoj sjednici”, kazao je Izetbegović.

Po njegovim riječima, stalno se i uporno inzistira na tome da se mora razgovarati.

“Sada sam bio na sastanku sa generalnom tajnicim OSCE-a Helgom Mariom Schmid. Nikola Špirić i Nebojša Radmanović su stalno ponavljali mantru da moramo da razgovaramo, da moramo da otvorimo unutarnji dijalog, kako to voli reći Špirić. Hajde da ga otvorimo, hajde da razgovaramo. Nedolazak na sjednicu nije to”, zaključio je Bakir Izetbegović.

Upitan o troškovima u prethodnom periodu kada zbog blokade predstavnika iz entiteta Republika Srpska Dom naroda nije zasjedao, kazao je kako misli da troškovi nisu ‘u fulu’ da se manje troši, jer ima manje materijalnih troškova, putovanja i slično, “a plaće su takve kakve jesu”.

Nije u redu

“Ja mislim da to nije u redu, primati takve plaće i nikada nisam ni primio takvu plaću. Što i koliko od nje dajem, to neću govoriti konkretno, najmanje jednu trećinu”, naveo je Izetbegović.

Izaslanici u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović, Zlatko Miletić, Amir Fazlić, Munib Jusufović i Asim Sarajlić podnijeli su predsjedavajućem i zamjenicima predsjedavajućeg tog doma Draganu Čoviću, Nikoli Špirići i Bakiru Izetbegoviću zahtjev za sazivanje hitne sjednice Doma naroda državnog parlamenta.

Video: Zatraženo sazivanje hitne sjednice Doma naroda PSBiH

U zahtjevu se traži da predsjedavajući i Kolegij Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, najkasnije u roku od tri dana od dostavljanja ovog zahtjeva u parlamentarnu proceduru, sazovu hitnu sjednicu Doma naroda.

Potpisnici zahtjeva traže da se kao prva tačka dnevnog reda te sjednice razmatra “Informacija Kolegija Doma naroda PSBiH o razlozima blokade rada najvišeg zakonodavnog organa države Bosne i Hercegovine, s posebnim osvrtom na obrazloženje pravnog osnova blokiranja rada ovog državnog organa vlasti”.

guest
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
4 dana prije

Bolesni priglupi islamista.. 😁

Anonimac
Anonimac
4 dana prije

Sazvat jakako.

Dostan
Dostan
4 dana prije

Tatina pametnica. Pravi Živković.

Tvrle
Tvrle
4 dana prije

Nije on uopšte toliko glup. Isto mu je i Babo radio. Cilj je izazvati tenzije, a optužiti druge za to. Mislim da mu je tako savjetovano. Kao i kod raspada Jugoslavije, postoje (strane) sile, koje žele da razvale državu, a postoji i mnogo onih, koji se boje eskalacije, boje se islamske države u Evropi, ektremizma.

Epoha
Epoha
Odgovori   Tvrle
4 dana prije

Skoro pa se u cjelosti slazem. Al’ se pitam, ako se odvoji RS i HR H-B, ostaje sarajevski pasaluk sa realnom mogucnosti u tom slucaju ekstremnog radikalizma, od kojeg bi opet prvi susjedi imali najvise stete – zar upravo stoga ne bi trebalo stalno, stalno pregovarati, ostati zajedno i vrsiti kakav takav uticaj svim pravnim istrumentima i drzavno politickim polugama da to toga ne dodje…a opet, zivot je jedan i prilicno kratak, mozda treba gledat sebe i razgulit…ne znam, ‘ajd’ budi pametan!

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Odgovori   Epoha
4 dana prije

Eh, nek prvi susjedi ojačaju policijske snage i daju im široka ovlaštenja. Eto ti mira i harmonije ljepše no u bajci….

Epoha
Epoha
Odgovori   Mile jeleosvetitelj
4 dana prije

Nisi u pravu. To sto predlazes je upravo uzas, stalne tenzije i borba, zivot na buretu baruta. Kao da nisi cuo i gledao ljude- bombe, auto-bombe, kako se provuku i kako rade, ne znam, ali su prisutni gdje odluce…kao da ne znas sto znaci radikalni ekstremizam

Stipe
Stipe
Odgovori   Epoha
4 dana prije

Eto pa sada nisu stalne tenzije i prijetnje islamskim radikalizmom? Misliš da smo mi glupi zapadnjaci ili Skandinavci pa nećemo znati adekvatno odgovoriti na islamski radikalizam?

Epoha
Epoha
Odgovori   Stipe
4 dana prije

Hahahahahahaha

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
4 dana prije

Bolje jesti friški i mirišljavi burek nego sa islamistima mlatiti praznu slamu 😎 !

Think different!

Sincerely yours, lanac elitnih buregdžinica mc Haso 😎 !

Chara
Chara
Odgovori   dr Haso, buregdžija
4 dana prije

Čak je i Blankica pala na taj lanac.

Anonimac
Anonimac
Odgovori   Chara
3 dana prije

Kreteni mogu samo sa kretenima.

Chara
Chara
Odgovori   Anonimac
3 dana prije

Zato mi nemamo ništa s tobom, bilmezu posrani!

Chara
Chara
4 dana prije

Ne bi ba čoek, ali tražio je Denis Bećirević.

Boss
Boss
Odgovori   Chara
3 dana prije

Tako je, pa ko voli da razgovara, neka razgovara ne jedinom mjestu u ovoj zemlji gdje se zakoni mogu mijenjati legalno. Ko nece, ne mora, nek bude pobunjenik u ovoj drzavi, a zna se kako treba postupati sa pobunjenicima.

Chara
Chara
Odgovori   Boss
3 dana prije

Kako se nametnuti zakoni mogu legalno mijenjati? Daj ba ne bulazni. Hoćeš od ove jadne tvorevine bih da napraviš državu hahah…

Chara
Chara
3 dana prije

Većeg idiota ja u životu nisam vidio. I on to i sam zna. I ne stidi se. To je najinteresantnije