Published On: Uto, stu 23rd, 2021

Mostarci još čekaju izgradnju bazena i sportske dvorane

Više od 30 godina Mostarci čekaju sportsku dvoranu. Kamen temeljac je postavljen 1985. godine, a otvaranje je najavljeno za dvije godine kasnije. Od tada u centru grada temelji dvorane stoje kako su i postavljeni, iako je do sada uloženo više od 20 milijuna maraka. Ni olimpijski bazen nema sretniju priču. Osim obećanja političara na različitim nivoima, i dvorana i bazen zasad žive samo u mašti Mostaraca.

Do danas smo čuli brojna obećanja političara kako će sportska dvorana biti ponos Hercegovine. Ipak, unatoč lošim sportskim i trenažnim kapacitetima, Mostar je iznjedrio vrhunske svjetske sportaše. Mnogi od njih su i završili svoje sportske karijere, ali dvoranu nikad dočekali nisu, piše BHRT.

VEDRAN PRINC, ravnatelj Košarkaške reprezentacije BiH

„Možemo slobodno reći da je nedostatak dvorane, između ostalog, samo jedan kotačić u nizu koji tjera ljude iz grada, koji tjera ljude iz države jer sve je to jedan začarani krug, vrtlog tih laži, obećanja i nije više ljudima, ljudi iz svih slojeva društva napuštaju državu baš iz tih razloga“.

MARIO KORDIĆ, gradonačelnik Mostara

„Trenutno ono što mogu reći, da je to objekt koji će koštati cirka, po sadašnjim nekakvim izračunima koji nisu precizni jer nemamo još troškovnike, nekakvih 30-ak milijuna maraka. Dobar dio objekta je već urađen“.

Osim maštanja o sportskoj dvorani, već tri generacije Mostaraca mašta i o olimpijskom bazenu.

Amina Kajtaz i Lana Pudar plivačice su koje su u svijetu proslavile ime i Mostara i Bosne i Hercegovine. Obje su izborile normu za Olimpijske igre, a obje su prve plivačke korake započele – u javnom kupatilu.

LANA PUDAR, plivačica

„Olakšalo bi mi sve pripreme i generalno bi mi bilo… više bih mogla biti kući, ne bih morala propuštati školu ovoliko. Stvarno bi mi mnogo značilo. Ne samo meni nego generalno i gradu. To bi mnogo značilo za razvoj sporta u Mostaru“.

ALENA ĆEMALOVIĆ, trenerica u PK “Orka”, Mostar

„Sigurno kada bi imali ovdje taj olimpijski bazen stvorila bi se jedna velika baza djece koja bi pratila Lanu i možda trenirali s njom i onda bi zaista Mostar dobio jednu veliku, prepoznatljivu bazu plivanja“.

Kao i za dvoranu, i za bazen je stiglo još jedno obećanje.

MARIO KORDIĆ, gradonačelnik Mostara

„Vi znate da se radi o višemilijunskom projektu. Imamo izvjesna obećanja s drugih razina vlasti. Angažirat ćemo se jako da probamo sredstva iznaći i vani, eventualno neke kreditne aranžmane i ostalo“.

Umjesto da se ugleda na okolna mjesta koja su davno izgradila sportske dvorane, Mostar i dalje traži izgovore, a sve na štetu svojih građana./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Robin Moon
Robin Moon
1 godina prije

Od Kordica sam vise ocekivao. Osjecam da cu se razocarati u skoroj buducnosti