Published On: Čet, sij 28th, 2021

OHR NA RAPORT SRPSKOJ: Zahtjev Inzku da podnese izvještaj o tome što je on uopće radio

Кolegij Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je danas prijedlog SNSD-a da se na idućoj sjednici razmatra zahtjev o pozivu visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku da podnese izvještaj o svom radu.

 

Foto: NSRS

Кlub poslanika SNSD-a zatražio je da se u dnevni red redovne sjednice NSRS-a, koja treba da započne u utorak, uvrsti još jedna tačka  “Informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o provođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009 – 2020. godine sa prijedlogom zaključaka”.

Kolegij NSRS-a usvojio je danas i prijedlog sheme za raspored mjesta u skupštinskim odborima i radnim tijelima za ukupno 225 mjesta koja pripadaju narodnim poslanicima, a imena će usaglasiti Кomisija za izbor i imenovanja.

Usvojen je i novi raspored sjedenja u sali za plenarne sjednice, piše “Srpskainfo”.

Kolegij je odobrio prisustvo sjednicama za još dvije nevladine organizacije te petominutno obraćanje predsjednika Ekološke partije RS – ZELENI SRPSКE Nikoli Lazareviću u okviru tačke dnevnog reda “Prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka u Republici Srpskoj”.