Published On: Uto, lip 22nd, 2021
#3rd | By Desk

U Grudama smo saznali tko su biciklistički državni prvaci BiH

Još jedan izvrstan biciklistički vikend je iza nas, vikend koji je osim promocije sporta i turizma iznjedrio i Državne prvake BiH u svim kategorijama, dok su pobjednici Elitne kategorije bili Martina Čondra (BK Tempo) i Vedad Karić (BK Rotacija Spin).

Hercegovina Classic 2021, odnosno Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u 2021. godini preselilo se na jug zemlje, u Hercegovinu kojoj je od strane Biciklističkog Saveza BiH po prvi put povjerena organizacija jednog ovako važnog događaja. U subotu je Mostar bio domaćin Kronometarske utrke, dok je za nedjelju bila zakazana cestovna utrka sa startom u Grudama i ciljem u Drinovcima.

Događaji su okupili više od stotinu profesionalnih sportaša, a više o događaju kazao je Toni Zorić, predsjednik BiSaBiH: “Izuzetno mi je zadovoljstvo što se najvažniji biciklistički događaji održavaju u Hercegovini i bitno je naglasiti kako je ovo prvi put da je Hercegovina domaćin ovih utrka. Svi natjecatelji su zadovoljni organizacijom i oduševljeni stazama koje su vozili, a najbolji od njih, oni u Elitnoj kategoriji bili su Martina Čonda i Vedad Karić”.

Čestitke svim pobjednicima i novim Državnim prvacima u svim kategorijama, kao i svim sportašima koji su došli u Hercegovinu i svojim sudjelovanjem uveličali ovaj događaj. Državno prvenstvo BiH je iza nas, a mi sada svu pozornost posvećujemo ka Blidinje BIKE Festival koji se u sedmom mjesecu održava u Parku prirode Blidinje”, dodao je Zorić.

Po pitanju biciklističkih događaja već naredni vikend su u Širokom Brijegu gdje se održava MTB Maraton “XCM Borak 2021”.

hercegovina.info

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>