U GRADU BEZ SRBA SDA SE ISMIJAVA S NJIMA I TO URNEBESNO: Poslanici na pauzi mijenjaju nacionalni identitet da bi u novoj vladi bilo Srba

Zastupnik Naroda i pravde Elmedin Konaković obratio se medijima tijekom sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, a nakon ekspozea mandatara Marija Nenadića.

“Nažalost, još jedna prestrašna stvar se dogodila na samom početku sjednice. U ekspozeu mandatara Nenadića stoji da je ovo Vlada sa dva Hrvata, dva iz reda Ostalih i ostalo su Bošnjaci, bez Srbina. Onda su uzeli pauzu od 15 minuta i netko je postao Srbin u pauzi. U vremenu kad se Dodik na ovakav način bavi politikom, kad nam stalno šalje secesionističke poruke, on ne radi ovakve stvari. Danas je ova koalicija Petak 13. uradila jednu brutalnu stvar i poslala jednu prestrašnu poruku iz Kantona Sarajevo”, naveo je Konaković.

Kako je naveo, privatno poštuje Nenadića, ali je “pristao da bude čovjek sistema”.

“Čudi me da je Nenadić pristao da bude mandatar Vlade koja ima 16 ruku plus Pecikozu i Plehu”, kazao je Konaković.

“Ne može mi neko u hodniku reći “ma ima Srba”, pa gdje piše?

Hoću novi ekspoze da bih mogao biti u sali i smatrati se nekim zastupnikom. Ne smijete ovako šibicariti u zadnjem momentu? To je neprofesionalno i podmuklo! Pravi od nas budale! To ne smijete raditi”, kazao je danas na sjednici Skupštine KS Damir Nikšić tijekom izlaganja nakon što je Mario Nenadić završio s odgovaranjem na zastupnička pitanja.

“Sada čujem da je neko u međuvremenu promijenio nacionalnost i postao Srbin, predlažem pauzu dok ne proimijenite ekspoze. Stiče se utisak da se poigravate sa nama zastupnicima, s građanstvom. Dali ste nam podatke prekasno, a sada vidim da ste nam dali netačne podatke”, kazao je Nikšić.

“Podatke ste u hodu prepravili. Je li to to što ste obećali? U hodu da izostavite čitav jedan konstitutivan narod iz ekspozea? I to je greška? Da li je to tiskarska ili kardinalna greška zbog čega je čitav ekspoze greška”.

Nikšić je poručio da se ovakvim postupcima od zastupnika prave budale.

“Ako to nazivate greškom, to je nedopustivo i neprihvatljivo. To ne smijete raditi. Ja to ne prihvatam.

Sve što ste promijenili tokom dana, nije materijal koji sam primio. Ne može mi neko u hodniku reći “ma ima Srba”, pa đe piše? Hoću novi ekspoze da bih mogao biti u sali i smatrati se nekim zastupnikom.

Ne smijete ovako šibicariti u zadnjem momentu? To je neprofesionalno i podmuklo! Pravi od nas budale! To ne smijete raditi. Izražavam svoje negodovanje, javnosti je dosta vaših podvala”.

N1/Preoket, Foto: YouTube