U emisiji uživo čelnik desničarske išamaro članicu Komunističke stranke VIDEO

Tužiteljstvo u Ateni izdalo je nalog za uhićenje glasnogovornika ultradesničarske stranke Elijasa Kasidiarisa zbog toga što je, u televizijskoj emisiji koja je jutros emitirana uživo, napao i išamarao članicu Komunističke stranke i polio vodom članicu ljevičarske stranke Siriza.

Kasidiaris, bivši zastupnik stranke “Hrisi avgi” (Zlatna zora), prvo je tijekom žučne diskusije na privatnoj televiziji Antena polio vodom iz čaše Renu Duru, koja je njegovu stranku optužila da vraća Grčku pet stoljeća unazad, a njega da je prije pet godina bio umiješan u oružanu pljačku, prenijele su agencije.

Bivši zastupnik KP Liana Kaneli ustala je da bi prosvjedovala zbog njegovog ponašanja, a Kasidiaris  je onda napao i nju i ošamario je tri puta, a potom je napustio studio.

Tužiteljstvo u Ateni izdalo je nalog za uhićenje Kasidiarisa.

Predstavnici grčkih političkih stranaka osudili su Kasidiarisovo ponašanje.

Debata na televiziji vođena je 10 dana uoči ponovljenih izbora u Grčkoj, zakazanih za 17. lipanj.

Grčka je bila primorana raspisati nove izbore budući nakon parlamentarnih izbora 6. svibnja nitko nije uspio formirati vladu.

“Hrisi avgi”, koju mnogi smatraju neonacističkom strankom, iznenadila je čitavu Europu kada je 6. svibnja osvojila sedam posto glasova i ušla u parlament.

To je prvi put od okončanja vojne hunte 1974. godine da je u grčku skupštinu ušla neka ekstremnodesničarska stranka.

Lider te stranke Nikos Mihaloliakos, izjavio je da u logoru u Auschwitzu nije bilo plisnkih komora, a doveo je u pitanje i broj ubijenih Židova tijekom holokausta.

Mihaloliakos je predložio i da se na grčko-tursku granicu postavi minsko polje kako bi se spriječili upadi ilegalnih imigranata.

Članovi njegove stranke, kao i on sam, veliki su obožavatelji i srpskog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana čiju sliku drže na zidu svjih prostorija u Ateni.( Tanjug)

more recommended stories