Published On: Sri, svi 16th, 2012

U dolini Neretve pao avion, poginulo dvoje putnika

twitter-crashU policiji su potvrdili nesreću kod Rogotina i kazali kako su osobe koje su se nalazile u avionu najvjerojatnije poginule. Detalji nesreće za sada nisu poznati, a policija je uputila ekipu na teren u potragu za ostacima aviona kako bi se mogao obaviti očevid.

Avion se srušio u polje mandarina 500-tinjak metara od mosta u Rogotinu, na lijevoj strani rijeke Neretve. Građani su obavijestili Centar 112, koji je potom obavijestio policiju i vatrogasce te Agenciju za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova koji su odmah izašli na teren.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje potvrdila je za Dnevnik.hr kako je Županijski centar Dubrovnik u 8:40 sati zaprimio dojavu o padu aviona. Potvrdili su i smrt dvoje putnika u avionu.

Prema neslužbenim informacijama u avionu su se nalazili pilot i jedna ženska osoba.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o ultralakom hidroavionu Stipe Vlahovića-Pače iz Komina koji je poznat po tome da sam izrađuje avione. Letjelica navodno nije bila registrirana i let nije bio prijavljen kontroli leta.

Dinko Vodanović, inspektor za avionske nesreće, u telefonskom razgovoru kazao nam je kako policija čuva mjesto nesreće te da će tijela poginulih biti prevezena na obdukciju. Vodanović je kazao i kako je poznat identitet muške osobe, a da se identitet ženske još utvrđuje.

‘U Hrvatskoj je već bilo dosta nesreća s tim tzv. samogradnjama i preinakama na avionima. Nestručno rukovanje dovodi do nesreća’, kazao je Vodanović za Dnevnik.hr te dodao kako apelira na javnost da prijave svoje projekte Agenciji za civilno zrakoplovstvo kako bi struka nadgledala preinake na avionima.

Kada završi prva faza istrage Agencija za istraživanje nesreća javnost će izvijestiti o tijeku i rezultatima istraživanja.

 

dnevnik.hr
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare