Published On: Sub, ruj 28th, 2013

U Brčkom proračin 180 milijuna maraka?

Vlada Brčko Distrikta je na jučerašnjem nastavku svog redovitog zasijedanja usvojila Prijedlog proračuna Brčko distrikta za 2014. godinu u iznosu od  180.843,238 KM Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić kazao je da je time ispoštovan Statut Brčko distrikta i da će biti u propisan roku Prijedlog proračuna dostavljen u daljnju skupštinsku proceduru

„U ovom proračunu su urađene neke preinake prvenstveno zbog izdvajanja javne zdravstvene ustanove te je značajan dio sredstava planiran za njihovo funkcioniranje”, kazao je Domić.

Dodao je kako je kapitalni proračun planiran u iznosu  od šest milijuna KM s raspoređenim prioritetima u oblasti zdravstva i obrazovanja.

“Neki važni kapitalni projekti će se prepoznati u rebalansu proračuna za 2013. godinu a bit će realizirani u sljedećoj godini, kao što je vodoopskrba i priprema za druge projekte, primjerice obilaznicu” istaknuo je Domić.

Domić je kazao da su u Prijedlogu proračuna zadržani programi socijalnih davanja, stipendije, potpore i pomoći braniteljskim populacijama, umirovljenicima kao i sredstva za  dodatnu zdravstvenu zaštitu.

FENA