Published On: Sub, ruj 28th, 2013

Pandurević: Ne vidim problem da Hercegovina, kao i svaka druga regija, ima svoj grb, zastavu i himnu

Zastupnica SDS u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Aleksandra Pandurević u intervjuu za Vijesti.ba govori o aktualnoj političkoj situaciji u RS i BiH, ističući da inicijativa za smjenu kadrova nema realne razloge ni objašnjenja. Ukazuje na jako lošu ekonomsku situaciju u RS poručujući da “Vlada RS ima maćehinski odnos prema svemu što se ne zove Laktaši”. Odbacuje navode da je prva na udaru potencijalne “čistke” u SDS, naglašavajući da su to “najobičnije budalaštine jednog frustriranog blogera”.

“Vlada RS je izvršila decentralizaciju obaveza, ali ne i decentralizaciju prava. To znači da je, recimo, općinama dala nadležnost da financiraju biblioteke, ali im nije dala sredstva. Naprotiv, Vlada RS otima od općina. Npr, Hercegovina od svog prirodnog bogatstva nema nikakvu korist, jer sve to crpi i uzima Vlada RS za javnu potrošnju.

Vlada ima maćehinski odnos ne samo prema Hercegovini, nego i prema svemu što se ne zove Laktaši. To je nešto što se mora promijeniti. Ne vidim problem da Hercegovina, kao i svaka druga regija, ima svoj grb, zastavu i himnu, s kojima se tamošnji narod može identificirati.

Ja samo vidim političke igre vlasti u Banjaluci, koja pokušava produbiti animozitete između istočnog i zapadnog dijela RS”, rekla je Pandurević.

vijesti.ba