Published On: Sub, tra 13th, 2013

U BIH POČELI HRVATSKI IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT

Na području Bosne i Hercegovine jutros su u sedam sati otvorena birališta na kojima bh. građani s hrvatskim državljanstvom mogu glasati na hrvatskim izborima za zastupnike u Europskom parlamentu.
Dva birališta otvorena su u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, tri u Generalnom konzulatu u Mostaru te po jedno u Generalnom konzulatu u Banja Luci i konzulatu u Tuzli.
Do 3. travnja, do kada je sukladno novom zakonu o popisu birača trajao postupak prethodne registracije, za glasovanje se prijavilo oko dvije tisuće hrvatskih državljana koji žive u BiH.
No, s obzirom da u BiH živi znatno više hrvatskih državljana, prema nekim procjenama i do 260 tisuća, očekuje se kako bi potencijalnih birača moglo biti znatno više, javila je Hina.
Svi oni koji se nisu prethodno registrirali moći će glasovati uz posebnu potvrdu koje će im nakon provjera biti izdane u sjedištima hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH.
Za tu su svrhu osnovani posebni stožeri koji će provjeravati dokumente potencijalnih birača i uspoređivati ih s biračkim popisima te na temelju toga izdavati potvrde potrebne za glasovanje.
Glasanje na biralištima u BiH bit će moguće tijekom dana do 19 sati a svih sedam glasačkih mjesta bit će otvoreno i u nedjelju od 7 do 19 sati.(FENA)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare