Tzv. Vlada F BiH smjenila NO EPBiH, EP HZ HB, Bh Telecomu, HT Mostar, BH Pošti, HP Mostar,…

(Nezakonita, op. Dnevnik.ba) Vlada FBiH danas je na sjednici u Sarajevu s više odluka dala prethodne suglasnosti da se razriješe dužnosti dosadašnji i privremeno imenuju novi nadzorni odbori u JP Elektroprivreda HZ-HB d.d. Mostar, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, BH Telecom d.d. Sarajevo, HT Mostar d.d. Mostar, JP Hrvatske pošte d.o.o. Mostar i JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo, priopćio je Ured za odnose s javnošću.

Odlukom je prethodna suglasnost dana i Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo da se Erdal Yavuz, Serhat Kaya i Mustafa Aydin razriješe dužnosti članova Uprave ove kompanije, te da se na ova mjesta imenuju Altan Buyukyilmaz, Mehmet Fatih Guclu i Ali Riza Mortas.

Zukan Helez predložen je za imenovanje na poziciju jednog člana Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Rješenje o prijedlogu za imenovanje bit će upučeno Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, radi provođenja dalje procedure.

Danas je formirana Radna grupa za pripremu izmjene propisa sa ciljem poboljšanja statusa sportskih kolektiva. dna grupa, u sastavu Omer Sokolović, Adnan Džindo i Jasenko Muharemagić ima zadatak da pripremi prijedlog za izmjenu relevantnih, a naročito propisa iz oblasti mirovisnko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja, s ciljem poboljšanja statusa sportskih kolektiva (sportskih saveza i klubova).

Sjednica je završena u 19.20 sati. Prethodno su sjednicu napustili ministri iz SDA, HSP i Boljitka, dok je na sjednici Vlade ostao Desnica Radivojević, koji je prešao na stranu SDP-a, osiguravši tako prevagu od 9 naprema 8 članova Vlade u korist SDP-a

Lagumdžija: Budimirova odluka neustavna, očekujem ostavku

Kasno popodne lider SDP-a Zlatko Lagumdžija izjavio je da je odluka predsjednika Federacije Živka Budimira da prihvati Radivojevićevu ostavku protuustavna i da od njega očekuje da do utorka podnese ostavku.

more recommended stories