Utorak, 16 srpnja, 2024

Tzv. Vlada F BiH smjenila NO EPBiH, EP HZ HB, Bh Telecomu, HT Mostar, BH Pošti, HP Mostar,…

Must Read

(Nezakonita, op. Dnevnik.ba) Vlada FBiH danas je na sjednici u Sarajevu s više odluka dala prethodne suglasnosti da se razriješe dužnosti dosadašnji i privremeno imenuju novi nadzorni odbori u JP Elektroprivreda HZ-HB d.d. Mostar, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, BH Telecom d.d. Sarajevo, HT Mostar d.d. Mostar, JP Hrvatske pošte d.o.o. Mostar i JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo, priopćio je Ured za odnose s javnošću.

Odlukom je prethodna suglasnost dana i Nadzornom odboru JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo da se Erdal Yavuz, Serhat Kaya i Mustafa Aydin razriješe dužnosti članova Uprave ove kompanije, te da se na ova mjesta imenuju Altan Buyukyilmaz, Mehmet Fatih Guclu i Ali Riza Mortas.

Zukan Helez predložen je za imenovanje na poziciju jednog člana Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Rješenje o prijedlogu za imenovanje bit će upučeno Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, radi provođenja dalje procedure.

Danas je formirana Radna grupa za pripremu izmjene propisa sa ciljem poboljšanja statusa sportskih kolektiva. dna grupa, u sastavu Omer Sokolović, Adnan Džindo i Jasenko Muharemagić ima zadatak da pripremi prijedlog za izmjenu relevantnih, a naročito propisa iz oblasti mirovisnko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja, s ciljem poboljšanja statusa sportskih kolektiva (sportskih saveza i klubova).

Sjednica je završena u 19.20 sati. Prethodno su sjednicu napustili ministri iz SDA, HSP i Boljitka, dok je na sjednici Vlade ostao Desnica Radivojević, koji je prešao na stranu SDP-a, osiguravši tako prevagu od 9 naprema 8 članova Vlade u korist SDP-a

Lagumdžija: Budimirova odluka neustavna, očekujem ostavku

Kasno popodne lider SDP-a Zlatko Lagumdžija izjavio je da je odluka predsjednika Federacije Živka Budimira da prihvati Radivojevićevu ostavku protuustavna i da od njega očekuje da do utorka podnese ostavku.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -