Published On: Sub, kol 19th, 2017

TUŽNE SUDBINE ŽRTAVA Otac heroj bacio se pred kombi kako bi spasio suprugu i sedmomjesečnu kći

TRINAEST osoba je ubijeno, a više od stotinu ih je ozlijeđeno u krvavom terorističkom napadu koji se prije dva dana dogodio u Barceloni.

Ubijeni su ljudi iz 34 države, a sada su objavljeni i njihovi identiteti.

Jedan od ubijenih je 35-godišnji Talijan Bruno Gulotta, ujedno i prva identificirana žrtva napada. Njegova tragična sudbina obišla je svijet. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

“Mali Alexander krenut će u osnovnu školu svjestan da njegov život i obitelj više neće biti isti. Razmišljamo i o maloj Ariji, koja nije vidjela svojim očima tu groznu scenu, no nikada neće upoznati svog oca”, napisao je na Facebooku prijatelj ubijenog Talijana.

Kako prenose talijanski mediji, kolege su Brunu opisale kao čovjeka kojeg su svi voljeli. “Dogodilo se ono što nitko ne očekuje: smrt mladog muškarca, oca i partnera majke njegove djece”, napisao je na Facebooku drugi prijatelj.

Talijanski mediji pišu da je Bruno u vrijeme napada šetao s obitelji po La Rambli. Svog petogodišnjeg sina držao je za ruku, dok je supruga u rukama nosila sedmomjesečnu Ariju. Mediji prenose da je Bruno, kada je vidio kako se kombi približava, herojski skočio kako bi zaštitio suprugu i djecu te poginuo.

TKO SU ŽRTVE KRVAVOG NAPADA?

Australija

Ministrica vanjskih poslova Julie Bishop izjavila je da su četiri osobe iz Australije ozlijeđene, tri su potražile pomoć konzulata.
Belgija
Potvrđeno je da je jedna osoba iz Belgije ubijena, a dvije su hospitalizirane. Jedna žrtva je teško ozlijeđena.
Kanada
Premijer Justin Trudeau potvrdio je da je ubijen Ian Moore Wilson. Njegova kćer, policajka iz Vancouvera Fiona Wilson, objavila je da je i njezina majka Valerie ozlijeđena u napadu, a ukupno su ozlijeđena četiri Kanađana.
Francuska
U napadu je ozlijeđeno 28 građana Francuske, a osmero ih je u teškom stanju. Četiri žrtve iz Francuske su djeca. Ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian u petak je otputovao u Barcelonu “kako bi pružio podršku Španjolskoj”.
Grčka
Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je u terorističkom napadu ozlijeđena jedna žena.
Njemačka
Ministarstvo vanjskih poslova za Reuters je izjavilo da je ozlijeđeno 13 osoba iz Njemačke, neki teško, ali zasad nemaju informacija o ubijenima.
Hong Kong
Kineska novinska agencija Xinhua objavila je da je jedan stanovnik Hong Konga lakše ozlijeđen.
Mađarska
U napadu je ozlijeđena žena iz Mađarske, ali je puštena iz bolnice nakon liječenja lakših ozljeda.
Irska/Filipini
Irske vlasti objavile su da je četveročlana obitelj bila na mjestu napada. Roditelji su porijeklom iz Filipina, a žive u Irskoj. Nije potvrđen identitet članova obitelji, ali RTE je objavio da se radi o Normanu i Pederliti Putot te njihovoj djeci, Nathanielu i Pearl.
RTE je također objavio da je otac pretrpio ozljede koljena, a 5-godišnjem dječaku slomljena je bedrena kost.
Italija
U napadu su ubijena dvojica Talijana. Potvrđeno je da je ubijen otac dvoje djece Bruno Gulotta. Šetao je La Ramblom sa suprugom koja je uspjela spasiti njihovog 5-godišnjeg sina u posljednjem trenutku.
Druga žrtva iz Italije je Luca Russo (25), a njegova djevojka ozlijeđena je u napadu.
Makedonija
Vlasti su objavile da je jedan građanin Makedonije hospitaliziran zbog slomljenog gležnja, ali je u stabilnom stanju.
Nizozemska
Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da su tri osobe iz Nizozemske ozlijeđene te hospitalizirane, ali su također u stabilnom stanju.
Peru
Žena iz Perua je ozlijeđena u napadu te puštena iz bolnice. Navodno nema više žrtava iz Perua.
Portugal
Premijer Antonio Costa izjavio je da je 74-godišnja Portugalka ubijena u napadu, a 20-godišnja žena je nestala.
Rumunjska
Troje građana Rumunjske su među žrtvama napada, objavilo je  Ministarstvo vanjskih poslova. Svi su hospitalizirani i u stabilnom su stanju.
Španjolska
Francisco Lopez Rodriguez (57) imenovan je kao prva žrtva iz Španjolske, a El Pais javlja da je njegova supruga teško ozlijeđena. Njegov trogodišnji nećak također je ubijen u napadu. Dječak je nakon napada prevezen u bolnicu, ali liječnici ga nisu uspjeli spasiti.
Potvrđeno je da je poginula i 75-godišnja Pepita Codina.
Žrtva iz Cambrilsa je identificirana kao 61-godišnja Ana Maria Suarez.
Tajvan
Mediji su objavili da su majka i kćer iz Tajvana hospitalizirane nakon napada. Majka je pretrpjela “lakše lomove kostiju”.
Turska
Novinska agencija Anadolu objavila je da je jedan turski građanin teško ozlijeđen, ali nije imenovan.
Velika Britanija
Premijerka Theresa May izjavila je da “UK hitno istražuje navode o nestanku 7-godišnjeg dječaka”. Vlasti su objavile da trenutno pomažu manjem broju britanskih građana koji su se našli na mjestu napada.
Sjedinjene Američke Države
Državni tajnik Rex Tillerson potvrdio je da su u napadu ubijeni Jared Tucker (43) i njegova supruga Heidi.
Alžir, Argentina, Austrija, Kolumbija, Kuba, Dominikanska Republika, Ekvador, Egipat, Honduras, Kuvajt, Mauritanija, Maroko, Pakistan i Venezuela su objavile da su njihovi građani bili na mjestu napada, ali nemaju detalje o mogućim žrtvama, prenosi Index.hr