Subota, 25 svibnja, 2024

Tužiteljstvo Dragog Vođe ne provodi istragu protiv Dragog Vođe

Must Read

Tužiteljstvo Dragog Vođe ne vodi istragu protiv Dragog Vođe ni u jednom predmetu. Ovu informaciju danas je objavio internet portal Mojportal, podastirući i dva dopisa, Lagumdžijin upit Tužiteljstvu BiH od 17. srpnja, te odgovor Tužiteljstvu lideru SDP-a BiH od 20. srpnja.

Dragi Vođa se pozvao na medijske napise da se protiv njega vode istrage u slučaju “Bošnjački institut”, u čijem je Upravnom odboru, tražeći informaciju da li se protiv njega vodi istraga. Tri dana kasnije zamjenica Glavnog tužitelja Vesna od Dragog Vođe je odgovorila da je provjerom kroz upisnike utvrđeno da se Tužiteljstvo “ne sprovodi istragu protiv dr. Zlatka Lagumdžije ni u jednom predmetu”.

Prošlog tjedna mediji su objavili kako je Tužiteljstvo ponovno intenziviralo istragu u vezi sa ostavštinom Adila Zulfikarpašića koju je ostavio Bošnjačkom institutu, a zbog navodne pronevjere novca i drugih vrijednosti. Danas se priopćenjem oglasio i UO Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića, naglašavajući kako ovaj organ upravljanja Bošnjačkog instituta i kao mutevelija vakufa Adilbega Zulfikarpašića nikada nije prekršio ili zloupotrijebio svoja ovlaštenja.

“Odbor je uvijek savjesno i odgovorno, a u skladu sa zakonom, statutom i aktima ovog Instituta, upravljao imovinom koja je vlasništvo Instituta, jedan je od zaključaka UO Bošnjačkog instituta. Upravni odbor je zainteresiran i posvećen tome da se na zakonit način okončaju svi postupci koji se kod nadležnih državnih organa vode povodom zaostavštine ostavitelja rahmetli Adil-bega i Tatjane Zulfikarpašić, kako bi Bošnjački institut u punom kapacitetu mogao vršiti svoju časnu misiju na koju ga obavezuju preuzeti emanet, zakoni i normativni akti Instituta”, priopćeno je iz Bošnjačkog instituta.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -