Published On: Sri, pro 15th, 2021

Tupo, tuplje, Benjamina Karić

Ovaj, još jedan u nizu kukavičkih istupa kukavičkih istupa sarajevske gradonačelnice, pogrešan je na svakom zamislivom nivou. Analizirati ga detaljnije, suvišno je za sve koji znaju razmišljati, a uzaludno za one koji ne znaju.

Nešto više od 8.000 katolika koliko ih danas živi na prostoru Kantona Sarajevo, ali i svi drugi dobronamjerni građani, uznemireni su danas zbog poruka koje su ostavljene na vratima stana jedne katoličke obitelji, gdje im se – uz crtež kalašnjikova – poručuje „tu sam katolici, da vas prekrstim“, „hoćete li da vas kalašnjikom išaram, imam ga“.

Iako se radi o činu pojedinca, moguće duševno oboljele osobe, koji definitivno nije slika i prilika ogromne većine ljudi koji ovdje žive, profesorica Pravnog fakulteta na Kobiljači iznad Kiseljaka, Benjamina Karić (SDP), trenutno na funkciji gradonačelnice Sarajeva, u svojoj izjavi povodom ovog događaja još jednom je ilustrirala na koliko niske grane je pala politika u našoj zemlji, piše Prometej.ba o najnovijem istupu sarajevske gradonačelnice.

U nevjerovatnom, suludom komentaru, Karić je ovaj incident povezala sa – Zoranom Milanovićem, predsjednikom susjedne Republike Hrvatske. „Ne želeći da umanjujem ozbiljnost ovog incidenta, moram naglasiti da bi ovo mogle biti posljedice izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji dodatno širi netrpeljivost među narodima“, kazala je Karić, pa se dodatno navila o predsjedniku susjedne države, omalovažavanju genocida (genocid je našim politikantima uvijek dobra akvizicija, a o čemu drugo pričati povodom prijetnji katoličkoj porodici u Sarajevu nego o genocidu nad Bošnjacima) i tako dalje.

Kojom logikom je naša gradonačelnica ovaj čin povezala s Milanovićem, to valjda samo ona zna. Logikom po kojoj je svaki katolik u Sarajevu ujedno i Hrvat, a ako je Hrvat onda je Hrvatska, a ako je Hrvatska onda je i Zoran Milanović, a to znači onda da je i legitimna, dobro – polulegitimna meta, i da ono što mu se dogodi treba fakturisati Milanoviću?

Ovaj, još jedan u nizu kukavičkih istupa sarajevske gradonačelnice, pogrešan je na svakom zamislivom nivou. Analizirati ga detaljnije, suvišno je za sve koji znaju razmišljati, a uzaludno za one koji ne znaju. Stoga, neka ostane samo ovako zabilježen i arhiviran, piše Prometej.ba u svojoj reakciji.

Iz ‘Naše stranke’ traže ispriku sarajevske gradonačelnice

Na sve to su reagirali iz Naše stranke naglasivši da su poruke na vratima obitelji katoličke vjeroispovijesti motivirane vjerskom mržnjom.

Najoštrije osuđujemo pokušaj Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva, da uzroke prijetnje koju je danas u Sarajevu doživjela jedna katolička obitelj pripisuje istupima Zorana Milanovića. Ni na koji način Milanovićev neupitni šovinizam ne smije biti opravdanje gradonačelnici za pravdanje prijetnji koju su doživjeli nasi sugrađani, ali i svi katolici Sarajeva pa i sve Sarajlije. To što se dogodilo u potpunoj je suprotnosti s multietničkim vrijednostima na kojima se Sarajevo temelji. Gradonačelnica Karić treba znati da ovakvim izjavama vrlo lako može u nekoj usijanoj glavi opravdati nasilje prema sugrađanima – navodi se u priopćenju ‘Naše stranke’.

Istaknuto je da je ‘Naša stranka’ još u ožujku ove godine tražila da se Milanović proglasi “personom non grata” zbog uvredljivih izjava o građanima Bosne i Hercegovine.

Ali nikada njegove stavove ne bismo koristili kao opravdanje za prijetnje upućene sugrađanima ili bilo kome drugom. Zbog svega navedenog od gradonačelnice Karić tražimo hitnu ispriku svim građanima Sarajeva, posebno onima katoličke vjeroispovijesti – zaključuje se u reakciji.

guest
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Zeleni
Zeleni
7 mjeseci prije

Ovo je djelo samog katolika.

SIN ANADOLIJE
SIN ANADOLIJE
Šta ti kažeš na ovo?  Zeleni
7 mjeseci prije

U SARAJEVU JE IZVRSENO ETNICKO CISCENJE 250000 SRBA I HRVATA. OSTALI SU SAMO OVI STO SU NA LINIJI SEJA IZ SJENICE SA FACE TV KOJI PODILAZE ISILU I MISLE STA USIMA MUJA GODI. EJJJ GLAVNI GRAD!!!!!!! SAMO RAZLAZ OD ISILA U NAREDNOM OLIMPIJSKOM CIKLUSU ZA SVA VREMENA.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zeleni
7 mjeseci prije

Konju ti si budaletina naj veca SRAMTE BILO Kako bi se osjeco da tebiz bajram tako nesto uradi

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
Šta ti kažeš na ovo?  Zeleni
7 mjeseci prije

Ti si djelo katolika, samo ti mama nije rekla…

Mc Haso, elitni buregdžija
Mc Haso, elitni buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Zeleni
7 mjeseci prije

Benjamina je muslimanska intelektualka 😎 ali, nije ona kriva što su dometi muslimanskih intelektualaca relativno niski 🙁 …

Dodao bih još i ovo, naša ćafirska sreća je što mala nije inteligentna 😎 – njeni gfafovi, gluposti i islamistički folovi nam samo idu na ruku!

Benjamina, samo nastavi ovako – ti si win-win situacija i za nas ćafire – i za sarajevske islamiste – svi dobri ko beba 😎 !

Komsica za predsjednika.
Komsica za predsjednika.
7 mjeseci prije

Ovaj cin je apsolutno neprihvatljiv!
Ovo se treba i mora osuditi.
Iza ovakvih postupaka niko normalan ne moze stati.
I nece sigurno.
Sto se ostalog tice,gradonacelnica je potpuno u pravu.
Milanovic,valjda zeljan paznje,svakodnevno zasipa javnost budalastinama i suludim izjavama na koje mu pokusavaju skrenuti paznju mnogobrojni pojedinci i 8nstitucije u Hrvatskoj.
Ne obazire se.

Anonimacpo
Anonimacpo
Šta ti kažeš na ovo?  Komsica za predsjednika.
7 mjeseci prije

Opet se spominje Milanović.
Znači tražite opravdanje za taj čin..Tvoji komentari su tako providni i neiskreni da to nije normalno.Nadmašio si samoga sebe.A ne znam šta očekivati od dvoličnjaka.
Svi ste vi isti

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Komsica za predsjednika.
7 mjeseci prije

udarila građanska civilizacija „ „probosanskih » (ispravnije je reci
pro-panislamiatičkih) snaga džaferovićâ, turkovićki, izetbegovićâ, cerićâ… na sramotu nekultiviranih hrvata koji traže samo suverenitet i ravnopravnost s drugima, traže SLOBODU – GRAĐANSKU SLOBODU u svojoj zemlji BiH.
I svak čast „probosanskihm» snagama treba se boriti za istinu pravdu i slobodu !

Robin Moon
Robin Moon
7 mjeseci prije

Benjamina mi je primjer ribice sa makarske rivijere, koja je dosla sa jaranicama na more i nakon par cuga u polutami diskaca odvedes je na plazu i poderes je samo tako

Carlos
Carlos
7 mjeseci prije

Naša stranka ne vidi to što se dogodilo jeste Sarajevo, nikakav eksces i posljedica izjavabjačkih političari vjerskih vođa, starih i novih.

Izmetbegović
Izmetbegović
7 mjeseci prije

Svi su talibanima krivi.. 😁 Heljp, heljp, bosnija, nismo mi, ne znamo mi, đenosajd.. Pljuc..

vitina
vitina
7 mjeseci prije

Kakav “grad” takva gradonačelnica.

Znalac
Znalac
7 mjeseci prije

Ipak je Sarajevo na vrhuncu bilo kad su načelnici bili Anto Sučić i Ante Markotić, kad su muziku pravili Goran, Davor, Zdravko, Brane, Ranko,.. kad su politiku vodili Branko, Ivica, Nikola, Uglješa ….kad su privredu vodili Rafael, Ilija, Dragutin… Ovo je sad karina od grada i čisti primitivizam sljedbenika pustinjskog varalice.

Znalac
Znalac
7 mjeseci prije

I šta ova koji klinac serucka i zašto laže svoje multikulti porijeklo vanabe Židovka. Židove je možda vidjela samo u filmu Ben Hur pa je se dojmilo i tako kći Hasana postade Židovka kao i ona klj.usina Miletić hrvatina od oca Jovana i majke Ajše. I naučio ponekad reći “tisuća”

Komsica za predsjednika.
Komsica za predsjednika.
Šta ti kažeš na ovo?  Znalac
7 mjeseci prije

Zamjetno je da si ti jos jedna zrtva svecenickog sehsualnog nasilja. Sazalijevam te,ali pomoc moras potraziti na drugom mjestu.
Ovdje samo ispadas budala.

Znalac
Znalac
Šta ti kažeš na ovo?  Komsica za predsjednika.
7 mjeseci prije

Pa vas bošnjačke izbjeglice je prco onaj fra Oršolić u Minhenu.

Znalac
Znalac
Šta ti kažeš na ovo?  Znalac
7 mjeseci prije

I Zvizdić je, sine, bio dio tima. Samo neće on to kazati.

Bimbok
Bimbok
7 mjeseci prije

Taka taka taka križari ima još automata a ima i ruku da ih uzmu use. Mašalak

Tuta boys
Tuta boys
Šta ti kažeš na ovo?  Bimbok
7 mjeseci prije

Jedva čekamo. Ne mozemo docekati. Put spasa vam vodi do Stambola. Ili mi ili vi. Do kraja. Bez mirovnih pregovora. Ahiret te ceka

Znalac
Znalac
7 mjeseci prije

Je li to neki maraton. Za oboljele od nečega. Ili samo nako da se nadišu zraka. Oj, čime li vas hrane, šta li vam stavljaju u sudžuk. Aj, budalo.

eagle
eagle
7 mjeseci prije

dublin stolni grad

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
7 mjeseci prije

On nije krvoločni islamista spreman da ubija, on je duševno bolestan…