Troje znanstvenika koji su istraživali klimatske promjene pronađeni su mrtvi, a ovaj čovjek tvrdi da to nije slučajnost

Profesor s Cambridgea tvrdi da je čak troje znanstvenika, koji su istraživali utjecaj globalnog zatopljenja na topljenje arktičkog leda, možda ubijeno,javlja Independent.

Peter Wadhams, profesor fizike oceana, kaže da su Seymour Laxon iKatherine Giles s UCL-a te Tim Boyd iz škotske Udruge za pomorske znanosti ubijeni, nakon što su svo troje umrli u nekoliko mjeseci razlike jedno od drugog 2013. godine. Wadhams vjeruje da je i sam bio na meti ubojica nakon što je izjavio da je vozač u neoznačenom kamionu pokušao gurnuti njegov automobil s ceste.

Uistinu čudan niz nesreća

On je dao naslutiti da su naftna industrija ili vladine snage mogle pridonijeti ubojstvima troje znanstvenika, koje on smatra vođama istraživanja leda na Arktiku.

Profesor Laxon (49), direktor Centra za polarna promatrana pri UCL-u umro je nakon što je pao niz stepenice na novogodišnjoj zabavi u Essexu, dr. Boyd (54) umro je odmah nakon što ga je udario grom dok je šetao psa u siječnju 2013. godine, a dr. Giles (35) umrla je u travnju 2013. godine kada ju je udario kamion dok je biciklom išla na posao u centru Londona.
Teorije profesora Wadhama osporila je partnerica dr. Laxona Fiona Strawbridge, voditeljica e-učenja na UCL-u i bliska prijateljica dr. Giles, koja je tvrdnje proglasila “smiješnim teorijama zavjere”.

Nije spominjao svoje teorije policiji

Unatoč tome što je policiji prijavio navodne pokušaja atentata na sebe, profesor Wadhams kaže da nije spominjao svoju teoriju o tri smrti kako ga ne bi proglasili “luđakom”.
“Vrlo je čudna slučajnost da se tako nešto dogodi u tako kratkom periodu. Po svemu dosad smrti se smatraju nesrećama, ali to što su grupirane na taj način izgleda vrlo čudno”, rekao je Wadhams.