Utorak, 21 svibnja, 2024

Tri federalna ministra primala plaću, a nisu bili u radnom odnosu

Must Read

Tri federalna ministra su na osnovu zaključka Vlade Federacije BiH dobijala plaću mada nisu imala zasnovan radni odnos, dok skoro pola primljenih savjetnika premijera i zamjenika premijera FBiH nije ispunjavalo uvjete za tu poziciju jer nisu imali staž, utvrdili su revizori.

Revizijom financijskog poslovanja nezakonite federalne Vlade u prošloj godini utvrđeno je da je za bruto plaće i naknade zaposlenih potrošeno oko 3,4 milijuna KM, što je 20 posto više nego 2010. godine, pišu “Nezavisne novine”.

“Od 13 savjetnika koji su primljeni novim sazivom Vlade FBiH u 2011. godini, dva nemaju ni dan radnog staža, jedan ima 17 dana staža, jedan devet mjeseci, a ostala dva manje od pet godina radnog staža, kako je predviđeno Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji”, utvrdili su revizori.

U revizorskom izvještaju navedeno je da je 5. svibnja tzv. Vlada FBiH donijela zaključak da se isplata plaća za tri ministra vrši akontativno do konačnog reguliranja njihovog radno-pravnog statusa u Vladi.

To je urađeno jer ministri nisu u ostavljenom roku dostavili dokumentaciju neophodnu za obračun plaće kao što su radna knjižica, potvrda o radnom stažu radi minulog rada, poreska kartica, kopija odjave sa MIO.

Revizori su ukazali da, kao i prethodnih godina, nije utvrđen ukupan iznos obveza bivšeg federalnog Ministarstva obrane, a Vlada FBiH je od 2006. godine formirala čak četiri povjerenstva za rješavanje te problematike i nijedna nije završila svoj posao, a plaćane su im naknade.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -