Srijeda, 29 svibnja, 2024

Tradicionalni bajramski prijem na Fakultetu islamskih nauka

Must Read

Svečani bajramski prijem povodom Kurban-bajrama večeras je upriličen na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Domaćin prijema bio je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa ef. Cerić.

Ovom već tradicionalnom prijemu koji se održava prvog dana Bajrama prisustvovao je veliki broj zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine.

U svom obraćanju zvanicama, Cerić je naglasio kako je večerašnji prijem njegov posljednji u svojstvu reisu-l-uleme IZBiH, te se zahvalio svima koji su mu pružali podršku u proteklih 20 godina.

“Sa uživanjem sam radio svoj posao i nastojao sam da ga radim najbolje što sam znao. Nekad sam uspio, nekad nisam, ali bez podrške mojih saradnika, a posebno hafiza Ismeta ef. Spahića, ne bih uspio”, istakao je Cerić, te zamolio prisutne da njegovom nasljedniku, muftiji tuzlanskom Huseinu ef. Kavazoviću, pruže jednaku, pa i veću podršku nego njemu.

Reis je naglasio kako je večerašnjem prijemu prisustvovala i njegova supruga Azra, koja je prvi put došla na prijem ove vrste. On je dodao da bez nje “ne bih bio ni dobar muž ni dobar otac”.

Centralna bajramska manifestacija održana je jutros u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Bajram-namaz predvodio je reisu-l-ulema IZBiH Mustafa ef. Cerić. U bajramskoj hutbi Cerić je pozvao na mir i sugrnost u svijetu.

On je pozvao na zaustavljanje ratova koji se vode protiv muslimana od Afganistana do Iraka, Sirije i Libije. Cerić je pozvao muslimane na jedinstvo i borbu protiv svih vidova diskriminacije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -