Published On: Pet, lis 11th, 2013

TORTURA FMUPA NAD DAMIROM NOVAKOVIĆEM: Pretučen jer se našao na pogrešnom mjestu i pogrešno vrijeme

U spektakularno brutalnoj akciji Federalne uprave policije BiH protiv organizirane skupine dilera u Mostaru, pod kodnim nazivom „Velež“, na meti specijalaca našao se i posve nedužni Damir  Novaković, 52-godišnji umirovljeni ratni invalid.

Za njega posve običan dan pretvorio se u noćnu moru. Naime, nakon obavljene kupnje u tržnom centru Obi u naselju Bišće polje, dok je izlazio automobilom s parkirališta, odjednom su ga zaskočili naoružani policajci.

– Jedan maskirani čovjek iznenada je iskočio ispred i uperio cijev pištolja u mene, a drugi je oružje prislonio na sljepoočnicu i izvukao me. Vikali su: “Lezi dolje i ne mrdaj”. Nisam se stigao ni osvrnuti, već sam bio na podu, a pri tome su me udarali. Jedan mi je glavom udario o asfalt. Govorio sam da nisam ništa kriv i pitao tko su, a oni su vikali: “Vidjet ćeš ti tko je kriv i tko smo mi”.

Stavili su mi lisičine toliko jako da su na rukama ostali podljevi. Tek nakon pola sata ležanja na podu ispred Obija, jedan mi je pokazao značku FMUP-a i rekao da sam se “našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme” (!?). Nisam mogao vjerovati, rekao je za Večernji list ljutiti građanin Mostara, najavljujući tužbu protiv FMUP-a.

Od njih je stigao odgovor da je ovaj Mostarac slučajno upao usred akcije te je djelovalo da pripada istoj skupini, što se pokazalo pogreškom, prenosi Večernjak.