Srijeda, 24 travnja, 2024

Otvoreno pismo predsjedniku Bošnjačkog instituta i predsjedniku SDP-a BiH, dr. Zlatku Lagumdžiji (Walteru)

Must Read

Poštovani!

S obzirom da ste Vi idejni tvorac Platforme za dekonstituiranje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i da Vaša stranka bošnjačkim glasovima popunjava hrvatske kvote u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, Domu naroda i Vladi FBiH, želimo Vas pitati zašto u prvi plan gurate samo Hrvate iz Sarajeva koji su bili pripadnici Armije BiH. Nije Sarajevo jedino mjesto gdje je Armija BiH napala HVO. Uvjereni smo da, primjerice i u Konjicu, odakle dolazi Nermin Nikšić, postoje Hrvati koji su se dokazivali u Armiji BiH. Nadalje, dajemo Vam primjer i Bugojna, odakle dolazi Zukan Helez. Mora da i tamo ima poneki Hrvat koji je sudjelovao u napadu na HVO.

Prema tome, budući da Vaša stranka ima kompletnu infrastrukturu na prostorima gdje je Armija BiH vršila napade na HVO, primjerice u Istočnom Mostaru, Jablanici, Varešu, Kaknju, Zenici, Bihaću, Travniku, Fojnici i sl., te s obzirom da hrvatski narod nije u mogućnosti sam birati svoje predstavnike, možete li nam objaviti popis Vaših Hrvata iz SDP-a BiH, koji provode strategiju Bošnjačkog instituta kojem ste Vi na čelu, pa da mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, koji smo branili suverenost Bosne i Hercegovine i načela jednakopravnosti sva tri naroda Bosne i Hercegovine, vidimo kakva je njihova vizija Bosne i Hercegovine, imaju li oni kakvo vlastito mišljenje o slučaju Sejdić-Finci, kako oni vide perspektivu hrvatskog naroda u mjestima u kojima žive, ima li danas u tim mjestima mladih Hrvata i kako su uposleni. Zanima nas i kakva je razina obrazovanja na hrvatskom jeziku u njihovim mjestima, tretira li se u njihovim školama hrvatski jezik ravnopravno s bosanskim, jesu li hrvatske kršćanske svetkovine neradni dani kao islamske, ukrašavaju li se ulice i prave li se jaslice na trgovima njihovih gradova za Božić, daju li se ulicama njihovih gradova nazivi po značajnim hrvatskim osobama. Čisto ljudski nas zanima i osjećaju li se imalo usamljeno u svojim mjestima, nedostaju li im Hrvati koji su protjerani od strane vojske kojoj su služili, jesu li im djeca već preselila u Republiku Hrvatsku ili na prostore s hrvatskom većinom u BiH koje je obranio HVO, i hoće li oni otići za svojom djecom čim im istekne financijski angažman u SDP-u.

Na kraju, Ministre vanjskih poslova u BiH, zanima nas i što Vi mislite o „lustracijskom zakonu“ i jeste li za to da se bivšim komunistima, koji su pedeset godina vršili diktaturu i kršili ljudska prava, trajno zabrani političko djelovanje.

 

 

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ

DOMOVINSKOG RATA HZ-HB-a

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x