Published On: Čet, srp 26th, 2012

TIHIĆU NE TREBA BAKIR HADŽIOMEROVIĆ: Dok mu narod tone, bošnjačku scenu potpaljuje bolje od Goebbelsa

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da su predsjednici Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija pripremali i potpisivali u tajnosti Sporazum o implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić i Finci” te tako ovaj slučaj zloupotrijebili isključivo za svoje lične i materijalne interese.

 

Kako su naveli od javnosti je dugo i brižljivo skrivan Sporazum koji su Radončić i Lagumdžija potpisali s predsjednicima Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i HDZ 1990 Draganom Čovićem i Božom Ljubićem o implementaciji te presude, ali sada je on konačno postao dostupan bh. građanima.

U SDA smatraju da su ovim sporazumom Radončić i Lagumdžija dali HDZ-u i SNSD-u  ekskluzivno pravo da predstavljaju hrvatski i srpski narod u Bosni i Hercegovni, a oni bi zauzvrat Radončića nametnuli kao tzv. novog bošnjačkog lidera.

Prema ovom sporazumu i strateškom dogovoru koji su Radončić i Lagumdžija postigli sa Čovićem za opće izbore 2014., pozicije hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva pripale bi Čoviću i Radončiću, dok bi Lagumdžija dobio poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH koja bi u narednom mandatu trebalo da pripadne Bošnjacima.

Da se Radončić i Lagumdžija nisu bavili suštinom presude Evropskoga suda za ljudska prava, već samo sobom i ličnim interesima, govori i njihov prijedlog da Klub ostalih u federalnom Domu naroda nema pravo predlagati kandidate za člana Predsjedništva BiH, već da klubovi Bošnjaka, Hrvata i Srba predlažu kandidate koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici jednog od konstitutivnih naroda u BiH, što bi bio kraj građanskog koncepta države i društva.

Dok se u javnosti pokušava predstaviti i nametnuti kao zaštitnik bošnjačkoga naroda, Fahrudin Radončić je pristao da Bošnjaci kao najbrojniji bh. narod budu svedeni na političku manjinu, tj. na Sarajevo, Tuzlu i Zenicu, odnosno muslimansku findžan državu kakvu su planirali Karadžić, Milošević i Tuđman u vrijeme agresije na BiH, tvrde u SDA.

“Zarad grama vlasti i zaštite njegove privatne imovine, Radončić je pristao da se Bošnjacima s Drine, iz Hercegovine i Posavine oduzme mogućnost da imaju svoje političke predstavnike u Domu naroda Federacije BiH”, kaže se u današnjem saopćenju SDA.

Nakon što je stekao enormno bogatstvo u BiH izrabljujući Bošnjake i poslovanjem s Naserom Keljmendijem, Radončić je Bošnjacima pojasnio kako je “sasvim normalno da glas Bošnjaka iz Sarajeva, Zenice i Tuzle vrijedi više od glasa Bošnjaka iz Hercegovine, Goražda ili Posavine”, dok se tako nešto nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma nisu usudili kazati ni najekstremniji sljedbenici Radovana Karadžića i Mate Bobana.

Nakon što je Fahrudin Radončić najzad pokazao svoje pravo lice i namjere svojim sudjelovanjem u kreiranju ovoga sporazuma koji vodi uspostavi trećeg entiteta i konačnoj podjeli BiH kao i zbog nasilja i bahatosti kojima on i Zlatko Lagumdžija pokušavaju nametnuti ova rješenja, SDA je sve bliže odluci da podrži sadašnji, odnosno direktni izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare