Nedjelja, 14 travnja, 2024

TIHIĆU NE TREBA BAKIR HADŽIOMEROVIĆ: Dok mu narod tone, bošnjačku scenu potpaljuje bolje od Goebbelsa

Must Read

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da su predsjednici Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija pripremali i potpisivali u tajnosti Sporazum o implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić i Finci” te tako ovaj slučaj zloupotrijebili isključivo za svoje lične i materijalne interese.

 

Kako su naveli od javnosti je dugo i brižljivo skrivan Sporazum koji su Radončić i Lagumdžija potpisali s predsjednicima Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i HDZ 1990 Draganom Čovićem i Božom Ljubićem o implementaciji te presude, ali sada je on konačno postao dostupan bh. građanima.

U SDA smatraju da su ovim sporazumom Radončić i Lagumdžija dali HDZ-u i SNSD-u  ekskluzivno pravo da predstavljaju hrvatski i srpski narod u Bosni i Hercegovni, a oni bi zauzvrat Radončića nametnuli kao tzv. novog bošnjačkog lidera.

Prema ovom sporazumu i strateškom dogovoru koji su Radončić i Lagumdžija postigli sa Čovićem za opće izbore 2014., pozicije hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva pripale bi Čoviću i Radončiću, dok bi Lagumdžija dobio poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH koja bi u narednom mandatu trebalo da pripadne Bošnjacima.

Da se Radončić i Lagumdžija nisu bavili suštinom presude Evropskoga suda za ljudska prava, već samo sobom i ličnim interesima, govori i njihov prijedlog da Klub ostalih u federalnom Domu naroda nema pravo predlagati kandidate za člana Predsjedništva BiH, već da klubovi Bošnjaka, Hrvata i Srba predlažu kandidate koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici jednog od konstitutivnih naroda u BiH, što bi bio kraj građanskog koncepta države i društva.

Dok se u javnosti pokušava predstaviti i nametnuti kao zaštitnik bošnjačkoga naroda, Fahrudin Radončić je pristao da Bošnjaci kao najbrojniji bh. narod budu svedeni na političku manjinu, tj. na Sarajevo, Tuzlu i Zenicu, odnosno muslimansku findžan državu kakvu su planirali Karadžić, Milošević i Tuđman u vrijeme agresije na BiH, tvrde u SDA.

“Zarad grama vlasti i zaštite njegove privatne imovine, Radončić je pristao da se Bošnjacima s Drine, iz Hercegovine i Posavine oduzme mogućnost da imaju svoje političke predstavnike u Domu naroda Federacije BiH”, kaže se u današnjem saopćenju SDA.

Nakon što je stekao enormno bogatstvo u BiH izrabljujući Bošnjake i poslovanjem s Naserom Keljmendijem, Radončić je Bošnjacima pojasnio kako je “sasvim normalno da glas Bošnjaka iz Sarajeva, Zenice i Tuzle vrijedi više od glasa Bošnjaka iz Hercegovine, Goražda ili Posavine”, dok se tako nešto nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma nisu usudili kazati ni najekstremniji sljedbenici Radovana Karadžića i Mate Bobana.

Nakon što je Fahrudin Radončić najzad pokazao svoje pravo lice i namjere svojim sudjelovanjem u kreiranju ovoga sporazuma koji vodi uspostavi trećeg entiteta i konačnoj podjeli BiH kao i zbog nasilja i bahatosti kojima on i Zlatko Lagumdžija pokušavaju nametnuti ova rješenja, SDA je sve bliže odluci da podrži sadašnji, odnosno direktni izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ISPRAVAN PRILOG NA HBTV ALI BLAG: Ako je OHR jamac Federacije, zašto joj je više puta mijenjao Ustav?

Već smo pisali na ovu temu kojom se jučer bavila HBTV. Austrijski nacisti, 2001 godine preuzimaju upravo nad BH. Ameri...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -